Hirdetés
Vega

Vega

Hozzávalók

2
főre
+

A vagdalthoz

Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 db zsemle
Hozzávaló kipipálva
tej az áztatáshoz
Hozzávaló kipipálva
6 db tojás
Hozzávaló kipipálva
400 g CREVEG darált húshelyettesítő
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
1 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
vaj a forma kikenéséhez
Hozzávaló kipipálva
80 g zsemlemorzsa

A krumplipüréhez

Hozzávaló kipipálva
3 db burgonya
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
kb. 50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
30 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Vega Stefánia-vagdalt krumplipürével

Elsőre biztosan furcsának tűnhet, de higgyétek el, hogy a Stefánia-vagdalt hús nélkül is nagyon pöpec!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A vagdalthoz

Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 db zsemle
Hozzávaló kipipálva
tej az áztatáshoz
Hozzávaló kipipálva
6 db tojás
Hozzávaló kipipálva
400 g CREVEG darált húshelyettesítő
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
1 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
vaj a forma kikenéséhez
Hozzávaló kipipálva
80 g zsemlemorzsa

A krumplipüréhez

Hozzávaló kipipálva
3 db burgonya
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
kb. 50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
30 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vega Stefánia-vagdalt elkészítéséhez a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd kevés olajon aranybarnára pirítjuk, és félretesszük. A zsemlét tejbe áztatjuk, és 3 db tojást 10-12 perc alatt megfőzünk. A húshelyettesítőt összedolgozzuk a párolt hagymával, a köménnyel, a pirospaprikával, sóval, borssal és 2 db tojással, végül hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott zsemlét is.

vega stefania vagdalt

Az őzgerinc formát kivajazzuk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, majd belekanalazzuk a vagdalt harmadát, jöhetnek bele a megtisztított főtt tojások, majd befedjük őket a maradék masszával, és megszórjuk a tetejét a maradék morzsával.

Ha nincs őzgerinc formánk, fólia segítségével is elkészíthetjük: a zsemlemorzsa harmadával megszórt fóliára pakoljuk ujjnyi vastagon a vagdaltat téglalap formában. Rárakjuk sorban a főtt tojásokat, a maradék hússal beburkoljuk, megszórjuk a maradék morzsával, és fólia segítségével óvatosan hengert formázunk belőle, végül egy tűzálló tálra hengergetjük a fóliából.

A megmaradt 1 db tojás sárgájával átkenjük a vagdalt tetejét, majd 180 fokos sütőben 1 óra alatt megsütjük.

A püréhez a krumplit egyforma darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Amikor már szinte szétmállik, akkor leszűrjük, és visszatesszük a lábasba. Hozzádobjuk a vajat, és körkörös mozdulatokkal alaposan kikeverjük. Amikor elértük a kívánt krémességet, belereszeljük a parmezánt, és ízesítjük sóval.

A krumplipürét tányérra szedjük, és rátesszük a felszeletelt vagdaltat.

vega Stefánia-vagdalt krumplipürével
Vega Stefánia-vagdalt krumplipürével

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 60 perc
Összesen: 80 perc

Ha tetszett a vega Stefánia-vagdalt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több vega kaja:

Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel
Vega édes-savanyú nyárs lencsesalátával
Zé-féle vega pásztorpite

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?