Street Kitchen

Vegarakottkrumplifüstölttofuval

Vega rakott krumpli füstölt tofuval

Hozzávalók
30 g
vaj
1 kg
krumpli
5 db
tojás
3 ek
zsemlemorzsa
A kolbász helyettesítésére
3 ek
olaj
200 g
füstölt tofu
100 g
vöröshagyma
só, bors
1 tk
fokhagyma-granulátum
1 tk
pirospaprika
1 tk
füstölt pirospaprika
0.5 tk
őrölt kömény
1 ek
szójaszósz
1 tk
10%-os ecet
50 ml
víz
A besameles mártáshoz
1 ek
finomliszt
350 ml
tej
só, bors
0.25 db
szerecsendió
150 g
tejföl

Elkészítés

A vega rakott krumplihoz a tisztított krumplit 2-3 mm vastagra szeleteljük, lobogó, sós vízbe dobjuk 3-4 percre, majd leszűrjük.

A tojásokat bő vízben 10 perc alatt megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk és felszeleteljük.

A tofut összemorzsoljuk a kezünkkel, és egy serpenyőben elkezdjük lepirítani az olajon, a finomra vágott hagymával együtt. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha egy kis színt kapott, megszórjuk a fűszerekkel, elkavarjuk, ráöntjük a szójaszószt, az ecetet és a vizet, és ha felforrt, elzárjuk.

A besamelhez a felolvasztott vajon kicsit lepirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük és belekeverjük a tejfölt, majd elzárjuk.

A tepsi aljára pakoljuk a krumpli harmadát, megsózzuk, rárakjuk a tofu és a tojás felét, erre jöhet a besamel negyede, majd egy újabb réteg krumplit, amit megsózunk, a maradék tofu és tojás, a besamel negyede, majd a maradék krumpli, a maradék besamel és végül a zsemlemorzsa. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Savanyúsággal a legjobb!

vega-rakott-krumpli-fustolt-tofuval-2
Vega rakott krumpli füstölt tofuval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 40-50 perc

Még több vega kaja:

Sárgaborsó korhelyleves

Zöldfűszeres paradicsomleves

Vegán taco

www.streetkitchen.hu

A vegáknak sem kell lemondani a rakott krumpliról: ez a tofu más receptekben is tökéletes a kolbász helyettesítésére.

pictogram

Vega

Hozzávalók

1 25 x 35 cm-es tepsihez
30 g
vaj
1 kg
krumpli
5 db
tojás
3 ek
zsemlemorzsa
A kolbász helyettesítésére
3 ek
olaj
200 g
füstölt tofu
100 g
vöröshagyma
só, bors
1 tk
fokhagyma-granulátum
1 tk
pirospaprika
1 tk
füstölt pirospaprika
0.5 tk
őrölt kömény
1 ek
szójaszósz
1 tk
10%-os ecet
50 ml
víz
A besameles mártáshoz
1 ek
finomliszt
350 ml
tej
só, bors
0.25 db
szerecsendió
150 g
tejföl

A vega rakott krumplihoz a tisztított krumplit 2-3 mm vastagra szeleteljük, lobogó, sós vízbe dobjuk 3-4 percre, majd leszűrjük.

A tojásokat bő vízben 10 perc alatt megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk és felszeleteljük.

A tofut összemorzsoljuk a kezünkkel, és egy serpenyőben elkezdjük lepirítani az olajon, a finomra vágott hagymával együtt. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha egy kis színt kapott, megszórjuk a fűszerekkel, elkavarjuk, ráöntjük a szójaszószt, az ecetet és a vizet, és ha felforrt, elzárjuk.

A besamelhez a felolvasztott vajon kicsit lepirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük és belekeverjük a tejfölt, majd elzárjuk.

A tepsi aljára pakoljuk a krumpli harmadát, megsózzuk, rárakjuk a tofu és a tojás felét, erre jöhet a besamel negyede, majd egy újabb réteg krumplit, amit megsózunk, a maradék tofu és tojás, a besamel negyede, majd a maradék krumpli, a maradék besamel és végül a zsemlemorzsa. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Savanyúsággal a legjobb!

vega-rakott-krumpli-fustolt-tofuval-2
Vega rakott krumpli füstölt tofuval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 40-50 perc

Még több vega kaja:

Sárgaborsó korhelyleves

Zöldfűszeres paradicsomleves

Vegán taco

Ha tetszett a Vega rakott krumpli füstölt tofuval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept