Vega
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 200 g zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g sárgaborsó
- 2 ek finomliszt
- 2 ek fűszerpaprika
- 3 db babérlevél
- só, bors
- 420 g savanyú káposzta
- 2 ½ l zöldségalaplé
- 1 db citrom leve
- 200 g tejföl a tálaláshoz
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 200 g zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g sárgaborsó
- 2 ek finomliszt
- 2 ek fűszerpaprika
- 3 db babérlevél
- só, bors
- 420 g savanyú káposzta
- 2 ½ l zöldségalaplé
- 1 db citrom leve
- 200 g tejföl a tálaláshoz
A sárgaborsós korhelyleves elkészítéséhez apró kockákra vágjuk a vöröshagymát, megtisztítjuk a répát, a zellert, és ezeket egyforma, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
Egy lábasban olajat hevítünk, majd beleküldjük a vöröshagymát és alaposan lepirítjuk. 3-4 perc pirítás után mehetnek bele a felkockázott zöldségek, és a lereszelt fokhagyma. Magas lángon megkapatjuk, figyelve arra, hogy félpercenként azért rákeverjünk. Ezután mehet hozzá a sárgaborsó, majd a liszt és a fűszerek. Alaposan elkeverjük a hozzávalókat, és hozzáadjuk a savanyú káposztát is. Felöntjük az alaplével és lefedve, közepes lángon addig főzzük, amíg a sárgaborsó megpuhul. Ez kb. 20-25 perc.
Tálalás előtt belefacsarjuk egy citrom levét, majd amikor már a tányérban van a gőzölgő korhelylevesünk, nyakon öntjük tejföllel!
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a sárgaborsós korhelyleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Egész évben szeretünk leveseket enni, de télen még gyakrabban választjuk őket. Ha más húsmentes leveseket is kipróbálnál, ezeket a recepteket ajánljuk:
Albondigas leves húsmentes golyóval