Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 ek étolaj
- 1 evőkanál taco-fűszerkeverék
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 2 tk fűszerpaprika
- 180 ml víz
- 250 gramm szójagranulátum
- 1 konzerv bab (400 g-os kiszerelés)
- 1 ek bolti salsa szósz
- só, bors
- 6 db tortillalap
- 2 db avokádó
- 1 marék koriander
- 2 db lime
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 ek étolaj
- 1 evőkanál taco-fűszerkeverék
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 2 tk fűszerpaprika
- 180 ml víz
- 250 gramm szójagranulátum
- 1 konzerv bab (400 g-os kiszerelés)
- 1 ek bolti salsa szósz
- só, bors
- 6 db tortillalap
- 2 db avokádó
- 1 marék koriander
- 2 db lime
A vegán taco első lépéseként először felaprítjuk a hagymát, és egy lábasban, kevés olajon lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, a fokhagyma-granulátummal, a fűszerpaprikával, felöntjük a vízzel és felforraljuk. Amikor halljuk, ahogy bugyog a víz, akkor jöhet a következő lépés.
Hozzáadjuk a szójagranulátumot, és visszavesszük a főzőlapon a hőfokot. Hagyjuk, hogy a szójagranulátum felszívja a folyadékot, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot és a salsát.
Lefedve, lassú tűzön, gyakran kevergetve főzzük tovább – ügyeljünk arra, hogy a töltelék ne égjen oda. Közben kóstolgathatjuk, és ha szükséges, adhatunk még hozzá sót vagy fűszert (a taco-fűszerkeverékek mindegyike eltérő sótartalommal rendelkezik, ezért a sózással óvatosan).
A tortillákat kisebb körökre vágjuk és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, helyenként már-már megkapatjuk kissé.
Ha kész a töltelék, már csak egy dolgunk maradt: eloszlatni szépen a tortillalapokon, és kiegészíteni a kedvenc feltéteinkkel. Nálunk aprított avokádó, friss korianderzöld és pár csepp lime-lé került rá.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a vegán taco receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha további vegán receptet keresel, akkor ezek is érdekelhetnek:
Vegán vagdalt franciasalátával