A zöldborsós falafel elkészítésének első fázisa, hogy a zöldborsót meleg vízben kiolvasztjuk, majd egy aprítógépbe dobjuk a leszűrt csicseriborsóval, a durvára aprított vöröshagymával, a fokhagymával és a zöldfűszerekkel együtt, és lezúzzuk.
Amikor egy viszonylag pépes, formázható masszát kaptunk, belekanalazzuk egy keverőtálba és hozzáadjuk a lisztet, 3 evőkanál szezámmagot és a keményítőt. (A zöldborsó nedvességtartalmától függően lehet, hogy kicsit több lisztet fog majd felvenni a massza. Nyugodtan adjunk hozzá meg egy kanállal, ha szükséges.) Sózzuk, borsozzuk és mehet bele a citrom reszelt héja is. Alaposan elkeverjük, majd fagyiskanállal gombócokat szedünk ki a masszából, a kezünkkel kicsit megformázzuk, hogy golyókat kapjunk és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket.
Meglocsoljuk olvasztott kókuszolajjal és megszórjuk a maradék szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük őket. Sütés után érdemes 5-7 percet várni, mielőtt lekapjuk őket a sütőpapírról. A kész falafelt hummusszal, zöldségekkel és pitával tálaljuk.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 35 perc