Green kitchen

Zöldborsósfalafel

Zöldborsós falafel

Hozzávalók
300 g
fagyasztott zöldborsó
1 konzerv
csicseriborsó
(300 g-os kiszerelés)
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 csokor
bazsalikom
1 csokor
petrezselyem
6 - 7 ek
finomliszt
6 ek
fehér szezámmag
4 ek
keményítő
só, bors
1 db
citrom reszelt héja
4 ek
kókuszolaj

Elkészítés

A zöldborsós falafel elkészítésének első fázisa, hogy a zöldborsót meleg vízben kiolvasztjuk, majd egy aprítógépbe dobjuk a leszűrt csicseriborsóval, a durvára aprított vöröshagymával, a fokhagymával és a zöldfűszerekkel együtt, és lezúzzuk.

Amikor egy viszonylag pépes, formázható masszát kaptunk, belekanalazzuk egy keverőtálba és hozzáadjuk a lisztet, 3 evőkanál szezámmagot és a keményítőt. (A zöldborsó nedvességtartalmától függően lehet, hogy kicsit több lisztet fog majd felvenni a massza. Nyugodtan adjunk hozzá meg egy kanállal, ha szükséges.) Sózzuk, borsozzuk és mehet bele a citrom reszelt héja is. Alaposan elkeverjük, majd fagyiskanállal gombócokat szedünk ki a masszából, a kezünkkel kicsit megformázzuk, hogy golyókat kapjunk és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket.

Meglocsoljuk olvasztott kókuszolajjal és megszórjuk a maradék szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük őket. Sütés után érdemes 5-7 percet várni, mielőtt lekapjuk őket a sütőpapírról. A kész falafelt hummusszal, zöldségekkel és pitával tálaljuk.

zoldborsos-falafel
Zöldborsós falafel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 35 perc

Hatalmas falafel rajongó vagy? Mutatjuk a recepteket hozzá!

Falafel sub narancsos paradicsomlekvárral

Ropogós falafel golyók

Házi hummusz egyszerűen

www.streetkitchen.hu

A zöldségfasírtoknak szerintem kimeríthetetlen a tárháza. Mindent lehet mindennel variálni, és simán el lehet készíteni bármelyiket vegán verzióban. Így arra gondoltam, hogy a zöldborsófasírtot és a falafelt elküldöm egy vakrandira, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle… Mondanom sem kell, első látásra szerelem lett! 😀

pictogram

Vegán

Hozzávalók

18 - 20 darabhoz
300 g
fagyasztott zöldborsó
1 konzerv
csicseriborsó
(300 g-os kiszerelés)
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 csokor
bazsalikom
1 csokor
petrezselyem
6 - 7 ek
finomliszt
6 ek
fehér szezámmag
4 ek
keményítő
só, bors
1 db
citrom reszelt héja
4 ek
kókuszolaj

A zöldborsós falafel elkészítésének első fázisa, hogy a zöldborsót meleg vízben kiolvasztjuk, majd egy aprítógépbe dobjuk a leszűrt csicseriborsóval, a durvára aprított vöröshagymával, a fokhagymával és a zöldfűszerekkel együtt, és lezúzzuk.

Amikor egy viszonylag pépes, formázható masszát kaptunk, belekanalazzuk egy keverőtálba és hozzáadjuk a lisztet, 3 evőkanál szezámmagot és a keményítőt. (A zöldborsó nedvességtartalmától függően lehet, hogy kicsit több lisztet fog majd felvenni a massza. Nyugodtan adjunk hozzá meg egy kanállal, ha szükséges.) Sózzuk, borsozzuk és mehet bele a citrom reszelt héja is. Alaposan elkeverjük, majd fagyiskanállal gombócokat szedünk ki a masszából, a kezünkkel kicsit megformázzuk, hogy golyókat kapjunk és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket.

Meglocsoljuk olvasztott kókuszolajjal és megszórjuk a maradék szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük őket. Sütés után érdemes 5-7 percet várni, mielőtt lekapjuk őket a sütőpapírról. A kész falafelt hummusszal, zöldségekkel és pitával tálaljuk.

zoldborsos-falafel
Zöldborsós falafel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 35 perc

Hatalmas falafel rajongó vagy? Mutatjuk a recepteket hozzá!

Falafel sub narancsos paradicsomlekvárral

Ropogós falafel golyók

Házi hummusz egyszerűen

Ha tetszett a Zöldborsós falafel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept