Laktózmentes
Vegán
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- ½ tk chilipor
- 1 tk szárított koriander
- 1 tk kömény
- 100 g finomliszt
- bő étolaj a sütéshez
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- ½ tk chilipor
- 1 tk szárított koriander
- 1 tk kömény
- 100 g finomliszt
- bő étolaj a sütéshez
A csicseriborsót leszűrjük, átmossuk vízzel és egy aprítógépbe halmozzuk. Mellédobjuk a cikkekre vágott hagymát és a fokhagymát is, krémesre zúzzuk, majd egy keverőtálba kanalazzuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a többi fűszert is. Beleöntjük a lisztet és kézzel összedolgozzuk az alapanyagokat, majd egy lábasban közepes lángon elkezdjük hevíteni az olajat. Használjunk olajat bőven, hiszen a deep-fried módszernek az a lényege, hogy minél jobban ellepje az olaj a falafel golyókat, így egyenletesen ropogósra és aranybarnára sülnek.
Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk a masszából, kb. 18 darab fog kijönni ennyi csicseris alapból. Miután a golyókat megformáztuk, négyesével kisütjük őket. Az olaj ne legyen túl forró, hiszen úgy nem sülnek át a golyók. Kb. 2-3 percig legyenek az olajban, ez idő alatt szép aranybarnára sül és belül is tökéletesre készül a falafel.
Fogyaszthatjuk wrapekben, hummusztálhoz, szendvicsekben vagy akár magában is egy jó mártogatóssal. Bárhogy is kerül a tányérodra, tuti nagy kedvenced lesz ez az egyszerű vegán falafel!
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!