Hozzávalók
A krumplihoz
- 1 ½ kg újburgonya
- só
- 100 g vaj
- őrölt bors
- 1 tk kínai ötfűszer-keverék
- 1 csokor koriander
Az édes-savanyú mázhoz
- 200 ml ananászlé
- 3 tk keményítő
- 1 ek méz
- 1 ek 10%-os ételecet
- só, bors
- 100 ml ketchup
A pak choi-hoz
- 6 db pak choi
- só, bors
- 20 ml étolaj
A húshoz
- 2 kg szeletelt sertéstarja
- só, bors
- 80 ml étolaj
Hozzávalók
A krumplihoz
- 1 ½ kg újburgonya
- só
- 100 g vaj
- őrölt bors
- 1 tk kínai ötfűszer-keverék
- 1 csokor koriander
Az édes-savanyú mázhoz
- 200 ml ananászlé
- 3 tk keményítő
- 1 ek méz
- 1 ek 10%-os ételecet
- só, bors
- 100 ml ketchup
A pak choi-hoz
- 6 db pak choi
- só, bors
- 20 ml étolaj
A húshoz
- 2 kg szeletelt sertéstarja
- só, bors
- 80 ml étolaj
Az édes-savanyú grilltarja köretének elkészítését azzal kezdjük, hogy az újburgonyát félbevágjuk, majd sós, forrásban lévő vízben megfőzzük.
Az édes-savanyú máz alapanyagait csomómentesre keverjük, majd egy kis forralóban rottyantunk rajta egyet, hogy besűrűsödjön.
A krumplit leszűrjük, még melegen egy tálba tesszük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, sózzuk, borsozzuk, és óvatosan összeforgatjuk a vajjal.
A pak choi-t cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk az olajjal.
A tarjákat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, majd a forró grillen, oldalanként 5-6 perc alatt készre sütjük. Amikor már majdnem kész vannak, mindkét oldalukat megkenjük a mázzal, majd miután levettük a grillről, a maradék édes-savanyú mázat ráöntjük a kész tarjára.
Mehet a forró grillre a pak choi és a burgonya, és 5-10 perc alatt megsütjük őket. A kész grillezett burgonyát megszórjuk a frissen aprított korianderrel. A mázas tarját a pak choi-jal és a burgonyával tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több tarjás kaja:
Sörben párolt tarjás hamburger zöldfűszeres majonézzel
Mustáros-ketchupos tejszínben sült tarja