Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
6 db paradicsom (kb. 1 kg)
3 db kápia paprika (kb. 600 g)
1 fej fehér hagyma (kb. 200 g)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek vörösborecet
1 - 2 tk füstös chiliszósz
1 - 2 tk Worcester szósz
1 csipet őrölt fűszerkömény
2 ek olívaolaj
kb. 180 ml víz
½ db kígyóuborka, hámozva (kb. 150 g)

A krutonhoz

2 szelet kenyér (kb. 160 g)
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj

A tálaláshoz

1 szál szárzeller (kb. 120 g)
0.25 db kígyóuborka (kb. 80 g)
só, bors
1 - 2 tk olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Grillezett gazpacho

A gazpacho szuper frissítő, és nem mellesleg egy füstös ízű verzió könnyen elkészíthető, amíg igazán felizzítjuk a grillt a főételhez.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
6 db paradicsom (kb. 1 kg)
3 db kápia paprika (kb. 600 g)
1 fej fehér hagyma (kb. 200 g)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek vörösborecet
1 - 2 tk füstös chiliszósz
1 - 2 tk Worcester szósz
1 csipet őrölt fűszerkömény
2 ek olívaolaj
kb. 180 ml víz
½ db kígyóuborka, hámozva (kb. 150 g)

A krutonhoz

2 szelet kenyér (kb. 160 g)
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj

A tálaláshoz

1 szál szárzeller (kb. 120 g)
0.25 db kígyóuborka (kb. 80 g)
só, bors
1 - 2 tk olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A grillezett gazpachohoz a faszenet begyújtjuk, majd a grill egyik oldalába toljuk, hogy létrehozzunk egy forró és egy indirekt zónát benne. A paradicsomot és a paprikát a forró oldalra dobjuk a tisztított, félbevágott fehér hagymával együtt.

A krutonhoz a kenyereket a kevésbé forró oldalon ropogósra pirítjuk. A zöldségeket levesszük a grillről, egy tálba tesszük, és 15 percig lefedve pihentetjük. A ropogós pirítósokat bedörzsöljük a fokhagymával, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, és enyhén megsózzuk, majd apró kockákra vágjuk.

grillezett gazpacho
Grillezett gazpacho

A leveshez a fokhagymát héjastul megsütjük a grillen. A sült zöldségek héját lehúzzuk, majd egy turmixgépbe dobjuk a megtisztított fokhagymagerezdekkel együtt. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk vörösborecettel, füstös chiliszósszal, Worcester szósszal, fűszerezzük köménnyel, mehet bele az olívaolaj, majd felöntjük a vízzel, és lezúzzuk.

Megkóstoljuk, ha kell, ízlés szerint az összes fűszerből, szószból és ecetből rakunk még bele, és végül belezúzzuk az uborkát is, hogy egy kis frissítő ízt adjunk neki. A gazpachót legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy igazán friss és üdítő legyen.

A tálaláshoz a zellerszárat és a kígyóuborkát kis, 1-2 mm-es kockákra vágjuk, összeforgatjuk sóval, borssal és olívaolajjal. A levest poharakba töltjük, megszórjuk a kockázott zöldségekkel és a krutonnal, némi zöldfűszerrel díszítjük, valamint meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.

Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 15 perc
Hűtés: min. 120 perc
Összesen: min. 165 perc

Ha tetszett a grillezett gazpacho receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?