Hozzávalók
A húspogácsához
- 250 g darált sertéshús
- 250 g darált marhahús
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 ág kakukkfű
- 1 csipet szódabikarbóna
- só, bors
Az összeállításhoz
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- só
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csomag grillsajt (140 g-os kiszerelés)
- 1 db ciabatta
- 1 ek olívaolaj
- 6 ek ajvár
Hozzávalók
A húspogácsához
- 250 g darált sertéshús
- 250 g darált marhahús
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 ág kakukkfű
- 1 csipet szódabikarbóna
- só, bors
Az összeállításhoz
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- só
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csomag grillsajt (140 g-os kiszerelés)
- 1 db ciabatta
- 1 ek olívaolaj
- 6 ek ajvár
A pljeskavicás-grillsajtos ciabatta első lépéseként a húspogácsához a kétféle darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel és a szódabikarbónával. Sózzuk, borsozzuk, két részre osztjuk és megformázzuk.
A lila hagymát finomra vágjuk, megsózzuk és összekeverjük az aprított petrezselyemmel.
A húspogácsát feldobjuk a grillre és oldalanként kb. 2 perc alatt készre sütjük, a ciabattát pedig kettévágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és a grillen megpirítjuk a vágott felületét.
A sajtokat is meggrillezzük és jöhet az összeállítás: a megpirított ciabattát megkenjük ajvárral, rátesszük a húspogácsát, majd a grillsajtot és megszórjuk a petrezselymes lila hagymával, végül jöhet rá a ciabatta teteje is.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a pljeskavicás-grillsajtos ciabatta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Nemcsak a húsoknak áll jól a grill, hanem a sajtoknak is:
Sajtos csirke fajitas és vega fajitas tacóba töltve
Céklás quinoasaláta grillsajttal és rózsaszín krumplipürével