Hozzávalók
A SAJTOS-CSIRKÉS FAJITASHOZ
- 500 g csirkemell
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 db jalapeno paprika
- 30 ml olívaolaj
- só, bors
- 150 g sárga cheddar sajt
- 1 csokor koriander
A MARINÁDHOZ
- 130 ml olívaolaj
- 4 gerezd reszelt fokhagyma
- só, bors
- 40 ml szójaszósz
- ½ tk chilipor
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 db lime reszelt héja és leve
A VEGÁN/VEGA FAJITASHOZ (a joghurtos öntettel vega. amúgy vegán)
- 300 g tofu
- 30 ml olívaolaj
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db jalapeno paprika
- 1 fej lila hagyma (kb. 140 g)
- 1 db paradicsom
- 1 db avokádó
- 1 csokor koriander
A TOPPINGHOZ
- 200 ml joghurt
- só, bors
- 1 db lime leve
- 2 tk chilipor
AZ ÖSSZERAKÁSHOZ
- 10 db kukoricalisztes taco shell
Hozzávalók
A SAJTOS-CSIRKÉS FAJITASHOZ
- 500 g csirkemell
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 db jalapeno paprika
- 30 ml olívaolaj
- só, bors
- 150 g sárga cheddar sajt
- 1 csokor koriander
A MARINÁDHOZ
- 130 ml olívaolaj
- 4 gerezd reszelt fokhagyma
- só, bors
- 40 ml szójaszósz
- ½ tk chilipor
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 db lime reszelt héja és leve
A VEGÁN/VEGA FAJITASHOZ (a joghurtos öntettel vega. amúgy vegán)
- 300 g tofu
- 30 ml olívaolaj
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db jalapeno paprika
- 1 fej lila hagyma (kb. 140 g)
- 1 db paradicsom
- 1 db avokádó
- 1 csokor koriander
A TOPPINGHOZ
- 200 ml joghurt
- só, bors
- 1 db lime leve
- 2 tk chilipor
AZ ÖSSZERAKÁSHOZ
- 10 db kukoricalisztes taco shell
Sajtos csirke fajitas
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd ugyanilyen vastagságúra szeleteljük a kaliforniai paprikákat és a vöröshagymát is. A jalapenót kimagozzuk, és azt is felszeleteljük. Egy kis tálban kikeverjük a marinád hozzávalóit.
A grillt beizzítjuk, majd a csirkemellet elkeverjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és mehet a forró grillre. 1-2 percig pirítjuk, hogy szép aranybarna kérget kapjanak a csíkok, majd hozzádobjuk a zöldségeket is és tovább pirítjuk kb. 3 percig. Nyakon öntjük a marinád felével, elkeverjük és 4 perc alatt tökéletesre pirítjuk, majd egy nagyobb tálba szedjük. Mikor még meleg, ráreszeljük a sajtot, hozzáadjuk az apróra vágott koriandert és elkeverjük.
Vega fajitas
Ugyanezt a folyamatot megismételjük, csak a csirkét ebben a vega verzióban tofuval helyettesítjük. A tofut közepes méretű kockákra vágjuk, egy serpenyőben olajat hevítünk, és lepirítjuk benne a tofut. Mikor aranybarna, mehetnek hozzá a felcsíkozott paprikák és a felszeletelt lila hagyma. Mikor már alaposan lepirultak a zöldségeink, a marinád másik felével nyakon öntjük és további 3-4 percig pirítjuk. Ezt is egy nagyobb tálba szedjük, majd elkeverjük az apróra vágott paradicsommal, avokádóval és friss korianderrel.
Végül kikeverjük a joghurtos toppingot, majd megtöltjük a tacókat. Mehet bele a húsos vagy tofus töltelék, majd a joghurtos szósz és végül friss koriander. Nincs más hátra, indulhat a buli!
- Elkészítési idő: 35-40 perc
Ha tetszettek a fajitas receptek, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több király fajitas recept:
Fullextrás cukkinisaláta fajitas csirkével
Csirke fajitas kukoricás rizzsel