Hozzávalók
A páchoz
- 200 g vaj
- 500 ml barna sör
- 2 ek mustár
- 1 mk őrölt bors
A húshoz
- 8 db csirkefelsőcomb-filé (kb. 1 kg)
- só
A tálaláshoz
- 800 g újkrumpli
- só, bors
- 100 g saláta mix
- 4 db koktélparadicsom
- ½ db kaliforniai paprika
- 1 ek méz
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek mustár
Hozzávalók
A páchoz
- 200 g vaj
- 500 ml barna sör
- 2 ek mustár
- 1 mk őrölt bors
A húshoz
- 8 db csirkefelsőcomb-filé (kb. 1 kg)
- só
A tálaláshoz
- 800 g újkrumpli
- só, bors
- 100 g saláta mix
- 4 db koktélparadicsom
- ½ db kaliforniai paprika
- 1 ek méz
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek mustár
A vajat egy serpenyőben, közepes hőfokon elkezdjük melegíteni. Egy kanál segítségével megpróbáljuk a legtöbb habot leszedni a tetejéről, mint a húslevesnél. Lassan addig pirítjuk a vajat, amíg az világosbarna színű nem lesz, ezáltal egy teljesen más, kissé mogyorós, diós ízt kap majd.
A páchoz egy tálban összekeverjük a barna sört, a mustárt, a borsot és a kicsit lehűlt vajat, majd (sózás nélkül) beletesszük a húsokat. Legalább 3 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük. A hússzeleteket sütés előtt legalább 1 órával kivesszük a hűtőből, de a pácból nem.
Az alaposan megsikált krumplit sós vízben felrakjuk főni és majdnem készre főzzük, majd cikkekre vágva megsütjük a grillen.
A salátához az öntet hozzávalóit egy tálban alaposan elkeverjük
A sütés kezdetekor lecsepegtetjük a húst, sózzuk, és a rácson választunk egy nem túl forró helyet. Azért fontos, hogy ne legyen túl forró a grill (kb. 190 fokos), mert a comb egy izmosabb húsrész, aminek kicsit több idő kell, hogy átsüljön. Lefedve oldalanként 10 percig sütjük, vagy ha nincs fedele a grillünknek, akkor 2 percenként forgatjuk a húst, hogy szépen átsüljön. A salit meglocsoljuk az öntettel, rápakoljuk az elfelezett koktélparadicsomot és a csíkokra vágott paprikát is. Mellé tálaljuk a megsült krumplit és a húst.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Pihentetési idő: min. 4 óra
Már megvásárolható NYÁRI MAGAZINUNK, amelyben még több izgalmas és frissítő receptet találsz, de egy szuper nyereményjátékkal is készültünk, amivel értékes ajándékokat nyerhetsz, úgyhogy csapj le rá az SK webshopban!
Ha tetszett a vajas-sörös csirkecombfilé recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Kipróbáltad a vajas-sörös csirkecombfilé receptjét? Csekkold ezeket a grillkajákat is!
Filézett csirkecomb grillen salsa verdével