Hozzávalók
Hozzávalók 4-5 főre
- 2 ½ kg ponty
- só
- 2 ½ fej hagyma (nagyobb)
- 3.75 l víz
- 2 ½ púpozott ek pirospaprika
- 2 - 4 db cseresznyepaprika (ízlés szerint)
A gyufatésztához
- 2 db tojás
- 200 g liszt
- pár csepp víz
A hagyományos bajai halászlé
Hozzávalók
Hozzávalók 4-5 főre
- 2 ½ kg ponty
- só
- 2 ½ fej hagyma (nagyobb)
- 3.75 l víz
- 2 ½ púpozott ek pirospaprika
- 2 - 4 db cseresznyepaprika (ízlés szerint)
A gyufatésztához
- 2 db tojás
- 200 g liszt
- pár csepp víz
A tésztához a felvert tojást elmorzsoljuk a liszttel, és néhány csepp vízzel összegyúrjuk. Lefedjük, és 20 percig hagyjuk állni a hűtőben. Ezután kb. 2-3 mm vastag lapokat nyújtunk belőle, és 3-4 cm szélesre nyújtjuk. 2-3 mm vastag, gyufaszál alakú darabokra vágjuk, bő, sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.
A megtisztított pontyot feldaraboljuk, és egy éjszakával előtte besózzuk. Kint tüzet rakunk, majd a bográcsba tesszük a besózott halat és az apróra vágott hagymát, felöntjük a vízzel, és szépen felforraljuk. Ha felhabzott, megszórjuk a pirospaprikával, belerakjuk a cseresznyepaprikát, és zubogtatva 35-40 percig főzzük. Ha szeretnénk, a levet leszűrjük. A halászlevet a hallal és a tésztával tálaljuk.
Ha tetszett a bajai halászlé receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!