Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

4 - 5
főre
+

Hozzávalók 4-5 főre

2 ½ kg ponty
2 ½ fej hagyma (nagyobb)
3.75 l víz
2 ½ púpozott ek pirospaprika
2 - 4 db cseresznyepaprika (ízlés szerint)

A gyufatésztához

2 db tojás
200 g liszt
pár csepp víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

A hagyományos bajai halászlé

Alaposan utánajártam a bajai halászlé elkészítésének, úgyhogy most megmutatom az eredeti bográcsos verziót.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
főre
+

Hozzávalók 4-5 főre

2 ½ kg ponty
2 ½ fej hagyma (nagyobb)
3.75 l víz
2 ½ púpozott ek pirospaprika
2 - 4 db cseresznyepaprika (ízlés szerint)

A gyufatésztához

2 db tojás
200 g liszt
pár csepp víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához a felvert tojást elmorzsoljuk a liszttel, és néhány csepp vízzel összegyúrjuk. Lefedjük, és 20 percig hagyjuk állni a hűtőben. Ezután kb. 2-3 mm vastag lapokat nyújtunk belőle, és 3-4 cm szélesre nyújtjuk. 2-3 mm vastag, gyufaszál alakú darabokra vágjuk, bő, sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük. 

A megtisztított pontyot feldaraboljuk, és egy éjszakával előtte besózzuk. Kint tüzet rakunk, majd a bográcsba tesszük a besózott halat és az apróra vágott hagymát, felöntjük a vízzel, és szépen felforraljuk. Ha felhabzott, megszórjuk a pirospaprikával, belerakjuk a cseresznyepaprikát, és zubogtatva 35-40 percig főzzük. Ha szeretnénk, a levet leszűrjük. A halászlevet a hallal és a tésztával tálaljuk.

Ha tetszett a bajai halászlé receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások