Hozzávalók
- 200 g kenyérszalonna
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 1 db tv-paprika (100 g/db)
- só, bors
- 0.25 db chilipaprika
- 750 g afrikaiharcsa-filé
- 200 ml száraz fehérbor
- 300 g fodros kocka tészta
- 350 g félzsíros túró
- 400 g tejföl
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 200 g kenyérszalonna
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 1 db tv-paprika (100 g/db)
- só, bors
- 0.25 db chilipaprika
- 750 g afrikaiharcsa-filé
- 200 ml száraz fehérbor
- 300 g fodros kocka tészta
- 350 g félzsíros túró
- 400 g tejföl
- 1 csokor petrezselyem
Az afrikaiharcsa-pörkölthöz apróra kockázzuk a szalonnát, és egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon szalonnapörcöt sütünk belőle. Szűrőkanál segítségével kiszedjük a pörcöt, és tálalásig félrerakjuk.
A kisült szalonnazsírba beletesszük az apróra vágott hagymát, és 2-3 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a chilit is. Addig dinszteljük, amíg a paprika közepesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott afrikaiharcsát, összekeverjük és felöntjük a borral. Lefedjük, és készre pároljuk a harcsát.
A tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük a túróval, valamint a tejföl háromnegyedével.
A harcsához keverjük az aprított petrezselymet és a maradék tejfölt, egyet forralunk rajta, és kész vagyunk. A túrós csuszából szedünk a tányérba, ráhalmozzuk a harcsapörköltet, és gazdagon megszórjuk szalonnapörccel.
- Elkészítési idő: kb. 60 perc
Ha tetszett az afrikaiharcsa-pörkölt túrós csuszával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!