Hirdetés

Aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt harcsafilé

Hozzávalók

4
főre
+
2 db 150-200 grammos harcsafilé
100 g aszalt szilva
100 g bacon
só, bors
1 - 2 ek olaj

A körethez

1 fej brokkoli
50 g vaj
só, bors

A tálaláshoz

pirított fenyőmag vagy tökmag
Hirdetés

Aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt harcsafilé

A harcsa cordon bleu-nél megismert harcsafajok közül szintén választhatjuk bármelyiket, viszont ehhez az ételhez a középső – hátsó testrészt is felhasználhatjuk. Horváth Szabolcs receptje.
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 db 150-200 grammos harcsafilé
100 g aszalt szilva
100 g bacon
só, bors
1 - 2 ek olaj

A körethez

1 fej brokkoli
50 g vaj
só, bors

A tálaláshoz

pirított fenyőmag vagy tökmag

A harcsát egy éles késsel megnyitjuk, azaz lapjára fektetve majdnem teljesen félbevágjuk. Az így kapott nyitott szeletet besózzuk és a korábban kiteregetett baconszeletekre helyezzük. Két sorban középen elhelyezzük az aszalt szilvákat, melyeket nem kell beáztatni semmibe, a halban található bővebb nedvességet így pont fel fogja venni. Jó szorosan, hengert formázva kézzel feltekerjük és egy üresen felmelegített serpenyőben kevés olajon fedő alatt elkezdjük párolni.

Amikor a hengerek teljesen kifehéredtek és biztosak vagyunk abban, hogy a tekercs teljesa vastagságában átpárolódott, akkor fedő nélkül, körbe forgatva a halat, szép barnára sütjük.

Közben a brokkoliról leválasztunk néhány rózsát, a többit jó apróra vágjuk. A rózsákat megpároljuk, a többit is rommá párolhatjuk, hiszen abból lesz a püré, melyet utána kézi botmixerrel pépesítünk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a vajat.

Tálalásnál pirított fenyőmaggal, vagy tökmaggal tehetjük érdekesebbé az ételt.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások