Hozzávalók
- kb. 2 kg harcsa (fej és csontok)
- só
- 4 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 ek őrölt pirospaprika
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 400 g harcsafilé
A tálaláshoz
- 500 g gyufatészta
- ½ db hegyes-erős paprika
Hozzávalók
- kb. 2 kg harcsa (fej és csontok)
- só
- 4 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 ek őrölt pirospaprika
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 400 g harcsafilé
A tálaláshoz
- 500 g gyufatészta
- ½ db hegyes-erős paprika
A halleves első lépéseként a harcsafejet, a csontos leeső részt, és a filéket egy tálba tesszük és erősen lesózzuk, majd egy órára félretesszük. A vöröshagymát kb. 200 ml vízzel együtt leturmixoljuk, majd egy fazékba öntjük. Beletesszük a fejet és a csontos részt is, majd felöntjük kb. 2,5 liter vízzel és felforraljuk. Erősen kell forrnia a lének.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a pirospaprikát, a sűrített paradicsomot és a daráltpaprika-krémet is, és kb. 25 percig zubogtatva főzzük. Ha szükséges, sózzuk. Kivesszük a léből a fejet és a csontos részt, és beletesszük a filéket. További 10 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet.
Tányérba tesszük a kifőtt gyufatésztát, rákanalazzuk a levet, majd mellé rakjuk a halfilét és igény szerint hegyes-erőssel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a halleves harcsából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha nemcsak a harcsát szeretitek, hanem a másfajta halakat is szívesen fogyasztotok, akkor nézzétek meg többi halas receptünket is:
Sügér paprikás lisztben kovászos uborkás remuláddal és hasábbal