Hirdetés

Fogas Orly módra

Hozzávalók

4
főre
+

A halhoz

500 g fogasfilé
olaj a sütéshez

A forgatáshoz

kb. 100 g liszt

Az Orly tésztához

200 ml sör
2 db tojás
120 g liszt
2 db citrom

A tálaláshoz

500 g mirelit hasábburgonya
citrom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fogas Orly módra

Sörtésztában minden is jobb, igaz ez a fogasra is, ami egy remek fehér húsú hal, mindenkinek ajánlom, aki kezdő halevő.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A halhoz

500 g fogasfilé
olaj a sütéshez

A forgatáshoz

kb. 100 g liszt

Az Orly tésztához

200 ml sör
2 db tojás
120 g liszt
2 db citrom

A tálaláshoz

500 g mirelit hasábburgonya
citrom
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A halszeleteket kisebb darabokra vágjuk, hogy az olajban hamarabb átsüljenek majd.

Egy nagy edényben olajat hevítünk egészen 160 fokig.

A tésztához a sört összekeverjük a tojással és a sóval, majd több körben hozzáadagoljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Ezután belereszeljük a két citrom héját, belefacsarjuk egy fél citrom levét, és még egyszer összekeverjük.

A halszeleteket enyhén megsózzuk, először lisztbe forgatjuk, majd a sörös masszába, ebből pedig egyenesen az olajba dobjuk. 6-7 perc alatt aranybarnára sütjük, majd törlőpapíron leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. 

A forró olajat kihasználjuk, és ropogósra sütjük benne a hasábburgonyát, majd friss citrommal tálalhatjuk is a halat.

 Fogas Orly módra
Fogas Orly módra

Ha tetszett a fogas Orly módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több Orly:

Harcsa Orly módra

Csirkemell Orly módra

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?