Hirdetés
Karácsonyi menü

Fogasfilé barnított vajas karfiolsalátával

Hozzávalók

2
főre
+
2 szelet fogasfilé
só, bors
pár csepp citromlé
1 ek olaj

A barnított vajhoz

80 g vaj

A salátához

1 fej karfiol
só, bors
2 ek olaj
1 db zöld alma
pár csepp citromlé
1 csokor snidling
2 ek pirított kesudió
mikrozöld a díszítéshez (elhagyható)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fogasfilé barnított vajas karfiolsalátával

Sajnos halat Magyarországon legtöbbször csak ünnepekkor fogyasztunk, pedig tök jó lenne, ha többször ennénk a hétköznapokban is. Az ilyen gyors receptekkel, mint pl. ez, biztos megjön hozzá a kedvetek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 szelet fogasfilé
só, bors
pár csepp citromlé
1 ek olaj

A barnított vajhoz

80 g vaj

A salátához

1 fej karfiol
só, bors
2 ek olaj
1 db zöld alma
pár csepp citromlé
1 csokor snidling
2 ek pirított kesudió
mikrozöld a díszítéshez (elhagyható)
Bevásárlólistához adom

A karfiolt rózsáira szedjük, egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

A vajat egy gyorsforralóban addig melegítjük, amíg a kivált tejdarabok meg nem karamellizálódnak (először felhabzik, és csak utána lesz barnás színe az egésznek). Egy gézzel kibélelt szűrőn átszűrjük. 2 evőkanálnyit a karfiolra rakunk, és összeforgatjuk.

Fogasfilé barnított vajas karfiolsalátával

Az almát felszeleteljük, meglocsoljuk pár csepp citromlével, és összeforgatjuk a felaprított snidlinggel, a karfiollal és a kesudióval.

A halat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk pár csepp citromlével, és egy serpenyőben megpirítjuk az olaj plusz 2 evőkanál barnított vaj keverékén, először bőrrel lefelé, majd a másik oldalát is. A halat a salátával tálaljuk.

Ha tetszett a fogasfilé barnított vajas karfiolsalátával, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások