Hozzávalók
- 400 g hekkfilé
- 1 - 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 db citrom
A körethez
- 500 g pucolt, előfőzött krumpli
- só, bors
- 50 ml olívaolaj
A szószhoz
- 100 g majonéz
- 100 g tejföl 20%
- 10 g barna cukor
- 20 g mustár
- 50 g savanyú uborka + 1 ek a levéből
- 1 szál újhagyma
- só, fehér bors
- 1 mk snidling
- 1 mk tárkony
- 1 mk szárított petrezselyem
Hozzávalók
- 400 g hekkfilé
- 1 - 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 db citrom
A körethez
- 500 g pucolt, előfőzött krumpli
- só, bors
- 50 ml olívaolaj
A szószhoz
- 100 g majonéz
- 100 g tejföl 20%
- 10 g barna cukor
- 20 g mustár
- 50 g savanyú uborka + 1 ek a levéből
- 1 szál újhagyma
- só, fehér bors
- 1 mk snidling
- 1 mk tárkony
- 1 mk szárított petrezselyem
A szószhoz apróra vágjuk a savanyú uborkát és az újhagymát, majd minden összetevőt összekeverünk, és ha szükséges, állítunk az ízeken.
A burgonyát felkarikázzuk, sóval, borssal, olajjal összeforgatjuk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük a grillen.
A hal nem bőrös felét kicsit beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd felkarikázzuk a citromot. A halat bőrös felével lefelé a grillre tesszük, a tetejére pedig a citromkarikákat, és így sütjük, majd megfordítjuk úgy, hogy a citrom a hal húsos része alatt legyen.
A krumplival és a mártással együtt tálaljuk, a sült citrom levéből a halra facsarunk.
Ha tetszett a grillezett hekk uborkás szósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!