Hirdetés

Gyömbéres hal curry, kardamomos vajas rizzsel

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
300 g tőkehalfilé
2 tk madras currypor
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt édeskömény
2 tk őrölt gyömbér
só,bors
olívaolaj
1 csokor friss koriander
2 cm-es friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
150 g konzerv csicseriborsó
1 nagy marék friss spenót
150 ml kókusztejszín
100 ml víz
1 lime leve

A rizshez:

1 normál bögre basmati rizs
2 bögre forró víz
1 tk só
1 mk őrölt kardamom
1 ek vaj
Hirdetés

Gyömbéres hal curry, kardamomos vajas rizzsel

Imádjuk a curryket! Nem csak azért, mert tele vannak rengeteg ízzel, hanem mert annyi variácó van, hogy csak a fantáziánk szabhat határokat! :P Most, egy halas változatot hoztunk, amit a rengeteg gyömbér annyira összefog, hogy abbahagyhatatlan! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
300 g tőkehalfilé
2 tk madras currypor
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt édeskömény
2 tk őrölt gyömbér
só,bors
olívaolaj
1 csokor friss koriander
2 cm-es friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
150 g konzerv csicseriborsó
1 nagy marék friss spenót
150 ml kókusztejszín
100 ml víz
1 lime leve

A rizshez:

1 normál bögre basmati rizs
2 bögre forró víz
1 tk só
1 mk őrölt kardamom
1 ek vaj

A curry-hez egy kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és friss gyömbért. Belerakjuk a felkockázott halat, majd az őrölt fűszereket. Megkeverjük majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Miután felforrt, levesszük a lángot és 5 percig főzzük. Ezután megy bele a csicseriborsó. 2-3 perc múlva beleöntjük a kókusztejszínt és belefacsarjuk a lime levét. 1-2 perc főzés után elzárjuk és mehet bele a spenót. A rizst a vajon elkezdjük pirítani. 1 perc után belerakjuk a kardamomot, sózzuk és felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel. Miután felforrt, alacsony lángon addig főzzük lefedve, amíg meg nem puhul. A curry-t a fűszeres rizzsel tálaljuk és megszórjuk rengeteg friss korianderrel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások