Hozzávalók
A cordon bleu-höz
- 4 szelet afrikaiharcsa-filé (a filé legvastagabb, közepes része, kb. 150 g/szelet)
- só, bors
- 8 szelet fekete-erdei sonka
- 160 g márványsajt
- 100 g finomliszt
- 4 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 ek fekete szezámmag
- bő olaj a sütéshez
A krumplipüréhez
- 800 g krumpli (B/C típusú)
- só
- 250 g vaj
- 100 g tejföl
- 1 csipet szerecsendió
A tálaláshoz
- 2 ek pirított hagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
Harcsa cordon bleu
Hozzávalók
A cordon bleu-höz
- 4 szelet afrikaiharcsa-filé (a filé legvastagabb, közepes része, kb. 150 g/szelet)
- só, bors
- 8 szelet fekete-erdei sonka
- 160 g márványsajt
- 100 g finomliszt
- 4 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 ek fekete szezámmag
- bő olaj a sütéshez
A krumplipüréhez
- 800 g krumpli (B/C típusú)
- só
- 250 g vaj
- 100 g tejföl
- 1 csipet szerecsendió
A tálaláshoz
- 2 ek pirított hagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
A harcsafilé legvastagabb, belső részéből kivágunk egy kb. 15 cm-es darabot. A filéket minél szárazabbra töröljük, ráhelyezünk egy fóliát és nagyon óvatosan kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Mindegyik szelet közepére elhelyezünk hosszában 2-2 szelet sonkát, majd rámorzsoljuk a sajtot, és félbehajtjuk úgy, hogy egy hengert képezzenek. A két végén a sonkát benyomkodjuk, hogy a sajt ne folyjon ki sütés közben, majd duplán bepanírozzuk. Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk.
Amíg megfőzzük a krumplit, addig félretesszük a húsokat. A burgonyát felkockázzuk és enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kissé kigőzölögni.
A halakat bő, 170 fokos olajban aranybarnára sütjük, majd kivesszük az olajból, leitatjuk róla a felesleges olajat, és betesszük 10 percre a 130 fokra előmelegített sütőbe. Ennyi idő pont elég is lesz, hogy befejezzük a pürét.
A burgonyát egy burgonyanyomón áttörjük, még melegen hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük. Ha a vaj elolvadt, hozzáadjuk a tejfölt, a szerecsendiót, és ha szükséges, sózzuk.
Egy tálra tesszük a pürét, mellé helyezzük a halakat, és megszórjuk a pürét a hagymával, majd az egészet a frissen felaprított petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a harcsa cordon bleu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több halas recept:
Pontyfasírt gesztenyés céklasalátával, tepsis krumplival