Hirdetés
Green Kitchen

Indiai halas curry

Hozzávalók

500 g tőkehalfilé (vagy más fehér húsú hal)
1 ½ tk kurkuma
1 ½ db citrom leve
3 tk egész koriander
2 tk római kömény
1 tk mustármag
10 dkg cukrozatlan kókusz chips (vagy kókusz reszelék)
1 ek friss gyömbér
1 ek paradicsompüré
4 db chili paprika
2 fej vöröshagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
400 ml zöldségalaplé
1 csokor friss koriander/petrezselyem
320 g Basmati rizs
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Indiai halas curry

Azt már rég tudjuk, hogy a curry és a kókusz nagyon jól összeillenek, de ha még halat is adunk hozzá, hát az maga lesz a gyönyör. Szaftos, intenzív curry szósz omlós tőkehal falatokkal. Egyszerűen ízbomba a javából!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

500 g tőkehalfilé (vagy más fehér húsú hal)
1 ½ tk kurkuma
1 ½ db citrom leve
3 tk egész koriander
2 tk római kömény
1 tk mustármag
10 dkg cukrozatlan kókusz chips (vagy kókusz reszelék)
1 ek friss gyömbér
1 ek paradicsompüré
4 db chili paprika
2 fej vöröshagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
400 ml zöldségalaplé
1 csokor friss koriander/petrezselyem
320 g Basmati rizs
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A halat nagyobb kockákra vágjuk,  megsózzuk, megszórjuk kurkumával, meglocsoljuk citromlével és az egészet összeforgatjuk, majd fél órát állni hagyjuk. Az egész koriandert, római köményt és a mustármagot egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg elkezdenek pattogni. Ekkor a fűszereket a kókusszal együtt egy aprítóba szórjuk. A friss gyömbért egy kanállal megpucoljuk, majd lereszeljük és az aprítóba tesszük. A chiliknek kivágjuk az ereit, nagyobb darabokra vágjuk a húsát és a paradicsompürével együtt a fűszerekhez adjuk. Elkezdjük összeaprítani, és amikor már nem viszi a gép tovább, akkor kezdjük hozzáadagolni kanalanként a vizet, egészen addig, amíg krémes állagot kapunk.

Vékonyra szeleteljük a hagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben olajat hevítünk és aranybarnára pirítjuk rajta. Ha megpirult a hagyma, fokhagyma, ráöntjük a fűszerpasztát és elkezdjük lepirítani. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan, hozzáadagoljuk az alaplevet és kb. 10 percig főzzük. A fűszeres mártásba tesszük a haldarabokat (a citromos lével együtt) és az egészet összeforgatjuk. Közepes lángon, 6-8 perc alatt puhára főzzük a curry-t, majd elzárjuk a lángot és forró, sós vízben kifőtt a basmati rizzsel tálaljuk, a tetejét pedig friss, aprított korianderrel szórjuk meg.

Ha kipróbálnátok egy másik halas fogást, akkor csekkoljátok a lazacos lasagne receptjét!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások