Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2
főre
+
2 db durbincsfilé
só, bors
2 - 3 ek olaj
10 - 15 szál kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
1 ek sós vaj

A mártáshoz

20 g zeller
30 g hagyma
1 gerezd fokhagyma
0.25 db citrom héja és leve
2 - 3 ek olívaolaj
½ tk őrölt édesköménymag
200 ml halalaplé-redukció (3 l halalapléből)
4 - 60 ml habtejszín
1 ek vaj
1 ek friss aprított petrezselyem

A rakott burgonyához

2 db 12 cm átmérőjű sütőforma
350 g szeletelt burgonya
2 ek olaj
só, bors
½ ek vaj

A kápiasalátához

6 - 7 db kápia paprika
1 ek kapribogyó
1 ½ ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
só, bors
½ ek fehérborecet
1 ek aprított snidling
kb. 10 szem savanyított gyöngyhagyma

A tálaláshoz

3 - 4 szem gyöngyhagyma
1 - 2 szál snidling
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Királydurbincs langyos kápiasalátával, rakott burgonyával

Az édesvízi halakért nem vagyok oda, viszont a tengeri fajtákért annál inkább. Egy videóban már megmutattam, hogyan tudtok szakszerűen feldolgozni és csodás filéket vágni egy egész halból, és most egy klassz kaját is hoztam hozzá - egy mediterrán ízvilágú durbincsreceptet kicsit villantósabb tálalással, ami tökéletes lehet például egy randivacsihoz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 db durbincsfilé
só, bors
2 - 3 ek olaj
10 - 15 szál kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
1 ek sós vaj

A mártáshoz

20 g zeller
30 g hagyma
1 gerezd fokhagyma
0.25 db citrom héja és leve
2 - 3 ek olívaolaj
½ tk őrölt édesköménymag
200 ml halalaplé-redukció (3 l halalapléből)
4 - 60 ml habtejszín
1 ek vaj
1 ek friss aprított petrezselyem

A rakott burgonyához

2 db 12 cm átmérőjű sütőforma
350 g szeletelt burgonya
2 ek olaj
só, bors
½ ek vaj

A kápiasalátához

6 - 7 db kápia paprika
1 ek kapribogyó
1 ½ ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
só, bors
½ ek fehérborecet
1 ek aprított snidling
kb. 10 szem savanyított gyöngyhagyma

A tálaláshoz

3 - 4 szem gyöngyhagyma
1 - 2 szál snidling
Bevásárlólistához adom

A burgonyát 3 mm vékonyra szeleteljük, háromnegyedig főzzük sós vízben, majd leszűrjük. Várunk egy kicsit, amíg szárad, ráöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, óvatosan elkeverjük, rétegezzük a formákban, rátesszük a vajat, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt pirosra sütjük.

A kápiákat 230 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd egy tálba vagy serpenyőbe tesszük, és 10-15 percre lefóliázzuk. Ezután meghámozzuk a kápiákat, kikaparjuk a magjukat, kb. fél cm-es csíkokra vágjuk, és ízesítjük a hozzávalókkal.

Királydurbincs langyos kápiasalátával és rakott burgonyával

A mártáshoz a zöldségeket nagyon finomra vágjuk, majd a citrom héjával együtt megfonnyasztjuk az olívaolajon, ügyelve arra, hogy ne kapjanak színt. Rátesszük az édesköménymagot, felöntjük az alaplével és a tejszínnel, facsarunk bele pár csepp citromlevet, majd összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, ha szükséges, hozzáadjuk a hideg vajat, és folyamatos keverés vagy mozgatás mellett felolvasztjuk benne, végül megszórjuk a petrezselyemmel.

Ha épp egész halat találtatok csak a boltban, akkor itt megmutatom, hogyan vágjatok belőle szép filéket. Ha megvannak, a halfilék bőrét bevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben az olajon közepes-magas hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg a hal húsa szinte teljesen ki nem fehéredett (kb. 5-6 perc), beletesszük a kakukkfüvet, a fokhagymát és a sós vajat, és kb. még 1-2 percig locsolgatjuk a hal tetejét.

Ha tetszett a királydurbincs langyos kápiasalátával és rakott burgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások