Hirdetés

Káposztával töltött paprika

A savanyítás az élet egyik csodája!
Hirdetés

Erre figyelj a csirke és a hal feldolgozásakor!

Lehet, hogy már profik vagytok a csirke- és a halfeldolgozásban, de ha még csak most ismerkedtek ezzel a tudománnyal, akkor jól fog jönni nektek hozzá ez a videó.
Hirdetés

Milyen tipikus fűszerek állnak a legjobban a halaknak/csirkének?

A halaknak nagyon jól áll az ánizsos, citrusos ízvilág, pl. édesköménymag vagy citrom, lime, narancs, de a chili is remek kiegészítőjük.
Véleményem szerint a csirkéhez bármi jól áll, ha megfelelő mértékben használjuk, akár ázsiai vagy francia, spanyol fűszerezésbe is elvihetjük, de végtelen a paletta.

A csirkebontáshoz itt találjátok a videót:

Milyen ételek készíthetők ezekből az alapanyagokból?

Mindkettőből nagyon sokféle ételt lehet csinálni, a halakból esetleg serpenyőben filét süthetünk, vagy egészben „al cartoccio”, fóliában süthetjük, grillezhetjük, vagy levest is készíthetünk.
A csirkénél ugyanúgy végtelen a tárház, egészben is süthetjük, vagy alkatrészeire is bonthatjuk, és pörköltek, raguk, levesek készíthetők belőle.

Milyen késsel érdemes dolgozni?

A halaknál mindenféleképpen flexibilis filézőkést használjunk, de lehet nálunk egy nagyobb séfkés is a fej átvágásához, esetleg egy olló az uszonyok levágásához. 

A csirkénél célszerű egy nem flexibilis filézőkést használni, de ha van kézügyességünk, ezt akár egy kicsi vagy egy kisebb séfkéssel is meg tudjuk oldani, a lényeg, hogy mindkét esetben nagyon éles legyen a kés.

Mire kell odafigyelni a feldolgozáskor? 

Az első, amit ide vennék, hogy borotvaéles legyen a kés, a másik pedig, hogy mindig tiszta és száraz körülmények között dolgozzunk, értem ezalatt, hogy a hal vagy a csirke ne legyen nyálkás, nedves, de ugyanúgy a vágódeszkánk is száraz legyen, és nem utolsósorban stabil, ne csúszkáljon.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások