Hirdetés

Pisztrángtatár diós keksszel

Hozzávalók

4
főre
+

A kekszhez

80 g rozsliszt
100 g liszt
8 g keményítő
70 g dió
2 csipet só
100 g vaj
1 ek méz
1 db tojás

A páchoz (gravlax)

130 g só
130 g cukor
1 db lime héja
1 db citrom héja
2 szál kapor
1 tk koriandermag

A tatárhoz

2 db pisztrángfilé
30 g lila hagyma
25 g kapribogyó
10 g mustár
2 tk Worcester szósz
2 ek tejföl
½ db lime leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pisztrángtatár diós keksszel

Igazi villantós előétel, és bár tudjuk, hogy milyen őrület lehetett nálatok is az ünnepek előtt a konyhában, ez a kaja tényleg nem igényel sok munkát és garantáltan imádni fogja mindenki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A kekszhez

80 g rozsliszt
100 g liszt
8 g keményítő
70 g dió
2 csipet só
100 g vaj
1 ek méz
1 db tojás

A páchoz (gravlax)

130 g só
130 g cukor
1 db lime héja
1 db citrom héja
2 szál kapor
1 tk koriandermag

A tatárhoz

2 db pisztrángfilé
30 g lila hagyma
25 g kapribogyó
10 g mustár
2 tk Worcester szósz
2 ek tejföl
½ db lime leve
Bevásárlólistához adom

A kekszhez a liszteket, a keményítőt, az aprított diót és a sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tojást, és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszúróval, derelyevágóval vagy késsel formázzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütjük.

Egy tálban összekeverjük a sót, a cukrot, a lime- és citromhéjat, a kaprot és koriandermagot, majd betakarjuk vele a pisztrángot. 2 órát így hagyjuk, majd kivesszük a halat, lemossuk róla a ráragadt pácot, és szárazra töröljük.

A halat lebőrözzük és apróra vágjuk a hagymával és a kapribogyóval együtt. A többi hozzávalóval jól összekeverjük, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Pisztrángtatár diós keksszel

Ha tetszett a pisztrángtatár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások