Hirdetés
Instant

Serpenyős aranydurbincs a tengerparton

Hozzávalók

2 db aranydurbincs
4 db babérlevél
4 db citromlevél
4 karika citrom
2+2 ek vaj
bors
6 - 8 szem koktélparadicsom
1/2 kg sós vízben főtt krumpli
3 ek olívaolaj
őrölt bors
1 nagy csokor (8-10 levél) mángold
6 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Serpenyős aranydurbincs a tengerparton

Ha Horvátországban a tengerparton nyaraltok, néha hagyjátok ki az éttermet és főzzetek valamit otthon az apartmanban! Mi is ezt csináltuk nemrég: a Street Kitchen stábjának 85%-a egyhetes relaxációs nyaraláson vett rész Losinj szigetén. A legjobb kajákat persze akkor ettük, amikor magunknak főztünk. Na persze nem vittünk magunkkal fűszerpaprikát, meg disznózsírt, esetleg tölteni való paprikát, hogy aztán a parton magyar klasszikusokat készítsünk. Inkább beszereztünk friss, helyi alapanyagokat: rozmaringot, zsályát és egyéb illatos fűszernövényeket az út széléről (mindenhol vannak), frissen fogott halat a piacról, mángoldot a szomszéd kertjéből. Helyi sajtot, helyi sonkát, helyi olívaolajat, stb... És főztünk! Meg videót forgattunk. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2 db aranydurbincs
4 db babérlevél
4 db citromlevél
4 karika citrom
2+2 ek vaj
bors
6 - 8 szem koktélparadicsom
1/2 kg sós vízben főtt krumpli
3 ek olívaolaj
őrölt bors
1 nagy csokor (8-10 levél) mángold
6 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A krumplit sós vízben majdnem teljesen puhára főzöm, leszűröm és félreteszem.

IMG_9780.jpg

A mángoldot nagyobb darabokra vágom, egy nagy tálba teszem és forró vízzel leöntöm. 3-5 percig állni hagyom, amíg összeesik.

IMG_9846.jpg

Egy serpenyőbe olívaolajat locsolok és rádobom a főtt krumplikat. Kicsit szétnyomom őket, hogy ne csak kívül, de belül is jól megpiruljanak. Az egészet megsózom és tekerek rá egy kis borsot is. Megforgatom a krumplikat és másik oldalukon is aranybarnára pirítom őket. Kiszedem a serpenyőből, félretsezem és a krumplik helyére dobom a mángoldot. Szórok mellé egy nagy adag vékonyra szeletelt fokhagymát. Ezt is sózom és borsozom, majd jólösszeforgatom. 2-3 percig pirítom. Hozzáadom a krumolit és kész a köret.

IMG_9807.jpg

A megtisztított halakat kicsit beirdalom, sózom, borsozom mindkét oldalukon. A  halak hasüregébe babérlevelet, citromlevelet és citromkarikákat, és egy-egy darab vajat teszek. A halat megtűzöm egy pálcikával, hogy ne essenek ki a fűszerek. Egy serpenyőben kevés vajat olvasztok, ráteszem a halakat és teszek mellé néhány szem koktélparadicsomot. Oldalanként kb. 5-5 percig sütöm. A mángoldos krumpli mellé teszem ahalat és a sült paradicsomot és azonnal tálalom.

IMG_9826.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások