Hozzávalók
A halhoz
- 2 db aranydurbincs
- só
- 1 db lime
A pirított zöldségekhez
- 4 ek olaj
- 1 db cukkini
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db zöld kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- 1 db pak-choi
- 1 fej salottahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 cm-es friss gyömbér
- ½ db piros chili
- frissen őrölt bors
- 80 ml szójaszósz
- 3 - 4 csepp lime-lé
- 1 csokor friss koriander
Hozzávalók
A halhoz
- 2 db aranydurbincs
- só
- 1 db lime
A pirított zöldségekhez
- 4 ek olaj
- 1 db cukkini
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db zöld kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- 1 db pak-choi
- 1 fej salottahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 cm-es friss gyömbér
- ½ db piros chili
- frissen őrölt bors
- 80 ml szójaszósz
- 3 - 4 csepp lime-lé
- 1 csokor friss koriander
A halat kívül-belül sózzuk, belerakjuk a lime-szeleteket, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Magas hőmérsékleten 1 evőkanál olajon megpirítjuk a felszeletelt cukkinit, majd kiszedjük. Megint rakunk 1 evőkanál olajat, és a cikkekre vágott paprikákat és az elnegyedelt pak-choit is megpirítjuk, majd kiszedjük. Ezután jöhet 2 evőkanál olaj, amin megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát, gyömbért és chilit. Borsozzuk, meglocsoljuk szójaszósszal és pár csepp lime-mal, visszaöntjük a zöldségeket, pár percet pirítjuk, majd elzárjuk és megszórjuk felaprított korianderrel. A zöldségeket a sült hallal tálaljuk.
Ha tetszett a sült aranydurbincs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!