Hirdetés

Tigrisrák mangós sütőtöksalsával

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A ráknyársakhoz

12 db tigrisrák
1 ek aprított friss koriander
1 gerezd fokhagyma
1 cm-nyi gyömbér
2 ek olívaolaj
só, bors
2 - 3 ek olaj
1 ek vaj
½ db lime

A salsához

250 g sütőtök
250 g mangó
80 g piros pritaminpaprika
1 fej lila hagyma (kisebb)
600 ml ananászlé
1 ek fehérborecet
3 ek olívaolaj
3 ek friss aprított koriander
½ ek tabasco
só, bors
1 cm-nyi gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 marék mogyoró
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tigrisrák mangós sütőtöksalsával

Ez az étel akár előételként, akár egy nagyon király partikajaként is megállja a helyét. Ha szeretitek a rákféléket, próbáljátok ki ezzel a gyümölcsös, pikáns salsával!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A ráknyársakhoz

12 db tigrisrák
1 ek aprított friss koriander
1 gerezd fokhagyma
1 cm-nyi gyömbér
2 ek olívaolaj
só, bors
2 - 3 ek olaj
1 ek vaj
½ db lime

A salsához

250 g sütőtök
250 g mangó
80 g piros pritaminpaprika
1 fej lila hagyma (kisebb)
600 ml ananászlé
1 ek fehérborecet
3 ek olívaolaj
3 ek friss aprított koriander
½ ek tabasco
só, bors
1 cm-nyi gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 marék mogyoró
Bevásárlólistához adom

A salsához a sütőtököt, a mangót, a paprikát és lila hagymát 2 x 2 mm-es kockákra vágjuk. Az ananászlevet felforraljuk, beledobjuk a sütőtököt, aztán félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni benne. Ezután leszűrjük, összekeverjük a mangóval, a hagymával és a paprikával. Fehérborecettel, olívaolajjal, korianderrel, tabascóval és 2 evőkanálnyi ananászlével (használhatjuk azt is, amiben a sütőtök kihűlt) ízesítjük, és sózzuk, borsozzuk. 

Apró lyukú reszelőn ráreszeljük a gyömbért és a fokhagymát, hozzáadjuk a mogyorót és összekeverjük az egészet. 

Tigrisrák mangós sütőtöksalsával elkészítése

A rákokat borsozzuk, megszórjuk az aprított korianderrel, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, ráöntjük az olívaolajat, majd összeforgatjuk az egészet. Felhúzzuk őket 4 db nyársra (tehát 3 db rák/nyárs). Csak közvetlenül sütés előtt sózzuk. Forró serpenyőben az olajon, mérettől függően, oldalankét kb. 3 perc alatt készre sütjük. A vége előtt 1-2 perccel hozzáadjuk a vajat, majd ráfacsarjuk a lime levét, és tálalhatjuk is.

Ha tetszett a tigrisrák mangós sütőtöksalsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások