Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Zsályás-citromos haltekercs

Hozzávalók

2
főre
+

A haltekercshez

500 g tőkehal (4 szeletben)
4 levél friss zsálya
4 szelet citrom elfelezve

A póréhagymához

2 szál póréhagyma zöld része
2 ek olívaolaj
100 ml fehérbor
100 ml víz
1 tk kakukkfű
50 g pirított törökmogyoró
1 csokor friss petrezselyem
50 g vaj

A sült zöldségekhez

300 g aprószemű krumpli
1 fej pagodakarfiol
só, bors
3 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zsályás-citromos haltekercs

Tökéletes villantós ebédet hoztam most nektek: zsályás haltekercs, egy zseniális szaftos sült póréhagymával. Mivel a hal tulajdonképpen párolva van a sütőpapírban így igazán szaftos lett, amihez tökéletesen passzolnak a sült zöldségek is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A haltekercshez

500 g tőkehal (4 szeletben)
4 levél friss zsálya
4 szelet citrom elfelezve

A póréhagymához

2 szál póréhagyma zöld része
2 ek olívaolaj
100 ml fehérbor
100 ml víz
1 tk kakukkfű
50 g pirított törökmogyoró
1 csokor friss petrezselyem
50 g vaj

A sült zöldségekhez

300 g aprószemű krumpli
1 fej pagodakarfiol
só, bors
3 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A tekercsekhez a halszeleteket sózzuk, borsozzuk. Mindegyikre rakunk 2-2 felezett citromszeletet, 1-1 levél zsályát és feltekerjük, majd elfelezzük.  Kb. 20×20 cm nagyságú sütőpapírba rakjuk őket egyesével, és lezárjuk őket az oldalánál. Tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A krumplit és a karfiolt közepes darabokra vágjuk és egy tepsibe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük őket.

A póréhagymák zöld részét 4 egyforma méretűre vágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajon magas fokozaton körbepirítjuk, hogy aranybarna színt kapjon. Ezután ráöntjük a bort, majd ha elforrta az alkoholt, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és fedő alatt puhára pároljuk.

Ha megpuhult, beledobjuk a vajat és elzárjuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és pirított törökmogyoróval. A haltekercset, a sült zöldségekkel és a párolt póréhagymával tálaljuk.

Ha tetszett a zsályás-citromos haltekercs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások