A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A baracklekváros páchoz
- 150 ml baracklekvár
- 50 ml konyak
- 150 ml étolaj
- 1 ek mustár
- 2 tk habanero szósz
- 500 g csirkeszárny
- só, bors
A szójaszószos. kávés-chilis páchoz
- 100 ml sötét szójaszósz
- 150 g ketchup
- 1 tk őrölt kávé
- 150 ml étolaj
- 4 tk habanero szósz
- 500 g csirkeszárny
- só, bors
A kólás-mézes. extra chilis páchoz
- 500 ml kóla
- 100 ml méz
- 50 ml almaecet
- 6 tk habanero szósz
- 500 g csirkeszárny
- só, bors
A lepénykenyérhez
- 500 g finomliszt
- 7 g szárított élesztő
- 1 tk só
- 2 ek étolaj
- 300 ml víz
A salátához
- ½ fej jégsaláta (250 g/fej)
- 2 db paradicsom (100 g/db)
- 1 fej lila hagyma (80 g/db)
- 2 db érett avokádó
- 400 g konzerv bab
- 370 g konzerv kukorica
- 1 ek mexikói fűszerkeverék
- 1 csokor koriander
- 1 db lime
A tálaláshoz
- 1 db lime
- 1 csokor koriander
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A baracklekváros páchoz
- 150 ml baracklekvár
- 50 ml konyak
- 150 ml étolaj
- 1 ek mustár
- 2 tk habanero szósz
- 500 g csirkeszárny
- só, bors
A szójaszószos. kávés-chilis páchoz
- 100 ml sötét szójaszósz
- 150 g ketchup
- 1 tk őrölt kávé
- 150 ml étolaj
- 4 tk habanero szósz
- 500 g csirkeszárny
- só, bors
A kólás-mézes. extra chilis páchoz
- 500 ml kóla
- 100 ml méz
- 50 ml almaecet
- 6 tk habanero szósz
- 500 g csirkeszárny
- só, bors
A lepénykenyérhez
- 500 g finomliszt
- 7 g szárított élesztő
- 1 tk só
- 2 ek étolaj
- 300 ml víz
A salátához
- ½ fej jégsaláta (250 g/fej)
- 2 db paradicsom (100 g/db)
- 1 fej lila hagyma (80 g/db)
- 2 db érett avokádó
- 400 g konzerv bab
- 370 g konzerv kukorica
- 1 ek mexikói fűszerkeverék
- 1 csokor koriander
- 1 db lime
A tálaláshoz
- 1 db lime
- 1 csokor koriander
A 3-féle csípős csirkeszárny pácai:
A 3-féle csípős csirkeszárny első pácához egy tálban összekeverjük a baracklekvárt, a konyakot, az olajat, a mustárt és a habanero szószt, majd egy habverő segítségével az egészet összekeverjük.
A második páchoz egy másik tálban összekeverjük a szójaszószt, a ketchupot, az őrölt kávét, az étolajat és a habanero szószt, majd ezt is összekeverjük.
A harmadikhoz szintén egy tálban összekeverjük a kólát, a mézet, a balzsamecetet és a habanero szószt, majd ezt is elkeverjük.
A csirkeszárnyakat beletesszük a pácba és minimum 3 órára, de akár egy egész napra berakjuk a hűtőbe.
Köretek:
A lepénykenyérhez egy dagasztógép segítségével összedolgozzuk a lisztet, az élesztőt, a sót, az olajat és a vizet. Legalább 7 percig dagasztjuk a tésztát, majd lefedjük egy fóliával, és langyos helyen kb. 50 percig kelesztjük.
A salátához egy tálba összekeverjük a vékony csíkokra vágott jégsalátát, valamint a kockára vágott paradicsomot, lila hagymát és avokádót, hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és kukoricát, a fűszerkeveréket, a finomra vágott koriandert, ízesítjük a lime reszelt héjával és levével, majd alaposan összeforgatjuk és tálalásig a hűtőbe tesszük.
Sütés:
A húsokat a nem túl forró grillre helyezzük, sózzuk, borsozzuk, és viszonylag sűrűn forgatva, oldalanként kb. 4-4 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy ne legyen nagyon forró a grill, mert egy csontos húsrészről van szó, ami ha hirtelen nagyon magas hőt kap, akkor a külseje megég, a belseje viszont nyers marad. Ha nagyon izzik a grillünk, akkor emeljünk a rács magasságán és úgy süssük a szárnyakat. Ha elkezdene itt-ott feketedni a bőr, ne ijedjünk meg, az nem feltétlen jelenti azt, hogy megégett a hús, szimplán a pácokban lévő cukor karamellizálódik csak meg. (Persze megégetni sem lehetetlen… :D)
A megkelt tésztát kb. 8 egyenlő részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk és oldalanként kb. 2-2 perc alatt megsütjük.
Jöhet a tálalás: egy tálra kanalazzuk a salátát, mellé tesszük a húsokat és a lepénykenyeret, és az egészet friss korianderrel és lime-cikkekkel díszítjük.
- Elkészítési idő: 60 perc
- Pácolási idő: minimum 3 óra
Ha tetszett a 3-féle csípős csirkeszárny receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!