Hirdetés

Bakonyi csirke szalonnás hagymás galuskával

Hozzávalók

4
személyre
500 g csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
300 g kenyérszalonna
400 g csiperkegomba
2 tk pirospaprika
½ db paradicsom
1 - 2 gerezd fokhagyma
3 ek tejföl
2 ek liszt
víz
só,bors

A galuskához

2 db tojás
300 ml víz
1 tk só
500 g liszt
1 fej vöröshagyma
szalonnapörcök
Hirdetés

Bakonyi csirke szalonnás hagymás galuskával

A bakonyi eredetileg sertésből van, de én annyira nem szeretem azt a változatot. Ezért most megmutatom, hogyan készül az én receptem szerint, csirkéből. Így elkészítve sokkal lightosabb és finomabb is. ;) Szerintem nektek is ízleni fog ez a verzió.
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
500 g csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
300 g kenyérszalonna
400 g csiperkegomba
2 tk pirospaprika
½ db paradicsom
1 - 2 gerezd fokhagyma
3 ek tejföl
2 ek liszt
víz
só,bors

A galuskához

2 db tojás
300 ml víz
1 tk só
500 g liszt
1 fej vöröshagyma
szalonnapörcök

A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és száraz serpenyőben jó alaposan lepirítjuk, majd félretesszük. Ezután kiolvasztjuk a felkockázott szalonna zsírját, majd a megpirult pörcöket kiszedjük. A kiolvadt zsírban megpirítjuk a felszeletelt, megsózott, megborsozott csirkemellet, majd azt is félretesszük. A maradék zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a nagy darabokra vágott paprikát, paradicsomot. Felöntjük kb. fél deci vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával. Visszatesszük a hússzeleteket, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. 15- 20 percig rotyogtatjuk a mártást, majd a lisztet újabb fél deci vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és behabarjuk vele a paprikás szaftot.

Miután újra felforrt, 5 percig forraljuk és hozzáadjuk a gombát és a húst. Együtt még 5 percig főzzük, és kész. A galuskához a tojásokat a vízzel, és a sóval összekeverjük, majd a lisztet is hozzádolgozzuk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd amikor feljöttek a víz tetejére, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A hagymát finomra vágjuk, egy kanál olajon lepirítjuk, megsózzuk, és rátesszük a nokedlit. Megszórjuk a szalonnapörcökkel, és összekeverjük. A gombás csirkét a hagymás galuskával tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások