A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A bundához
- 1.3 kg krumpli (tisztított mennyiség)
- só, bors
- 5 db tojás
- 240 g finomliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- bő étolaj a sütéshez
A húshoz
- 1 kg csirkemellfilé
- só, bors
- 100 g finomliszt
A tálaláshoz
- 330 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 200 g reszelt edami sajt
Borzas csirkemell
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A bundához
- 1.3 kg krumpli (tisztított mennyiség)
- só, bors
- 5 db tojás
- 240 g finomliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- bő étolaj a sütéshez
A húshoz
- 1 kg csirkemellfilé
- só, bors
- 100 g finomliszt
A tálaláshoz
- 330 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 200 g reszelt edami sajt
A borzas csirkemell bundájához a megpucolt krumplit egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk 5 percet állni. Ha letelt az idő, alaposan kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a zúzott fokhagymát, és alaposan összekeverjük.
A csirkemelleket 12 db vékony szeletre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe, majd a burgonyás masszába, és betesszük a kb. 170 fokra előmelegített étolajba. Oldalanként kb. 2 perc alatt készre sütjük, majd leitatjuk róla a felesleges olajat.
A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és megsózzuk. A megsült hússzeleteket megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és rizzsel vagy tetszőleges körettel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a borzas csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!