Hirdetés

Hozzávalók

6
személyre
2 kg marhalábszár
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
2 tk sűrített paradicsom
1 ek liszt
3 dl száraz vörösbor
só, bors
½ kg gomba
1 marék gyöngyhagyma
kakukkfű
rozmaring
babérlevél
1 ek Worcester szósz
2 dl víz
3 szál közepes sárgarépa
Hirdetés

Brutálisan finom burgundi marharagu

Nem hiába ismeri szinte mindenki a világon a franciák pörköltjét, a boeuf bourguignont. Egy zseniálisan finom marharaguról beszélünk ugye, amit sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy azt az emberek általában gondolják. De reméljük most, hogy elhoztuk a receptjét és még videót is mutatunk mellé, már ti is nekiálltok és összedobjátok ezt a frankó kaját!
Hirdetés

Hozzávalók

6
személyre
2 kg marhalábszár
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
2 tk sűrített paradicsom
1 ek liszt
3 dl száraz vörösbor
só, bors
½ kg gomba
1 marék gyöngyhagyma
kakukkfű
rozmaring
babérlevél
1 ek Worcester szósz
2 dl víz
3 szál közepes sárgarépa

Fotó: Szilágyi Nóri

 A húst nagyobb kockákra vágjuk és kevés olajon több részletben jó alaposan lepirítjuk, majd kiszedjük a lábasból. A lepirult cuccon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát majd hozzákeverjük a paradicsompürét, ha rozsdabarna színű akkor rádobjuk a fokhagymát is. Visszarakjuk rá a húst, megszórjuk a liszttel, átforgatjuk és egy kicsit pirítjuk. Felöntjük a vörösborral, sózzuk és borsozzuk, belenyomjuk a zöldfűszereket és a Worcester szószt, majd fedő nélkül kis lángon 1 órán keresztül főzzük.
Nagy darabokra vágjuk a sárgarépát és ezt is a készülő húshoz adjuk, majd felöntjük a vízzel és lefedve kis lángon 2-2,5 órán keresztül pároljuk, időnként átkeverve. Ha a szaft nem lenne elegendő mennyiségű (pörkölt állag a cél), akkor kevés vizet öntünk alá és jól összerázzuk. Közben a gombákat félbevágjuk és száraz, forró serpenyőben, só nélkül jó erősen lepirítjuk. Amikor a ragu kész, utolsó mozzanatként még beleszórjuk a pirított gombát és a gyöngyhagymát, rottyantun rakja egyet és meg is vagyunk!

Nálam krumplipüré a sztárköret, de polentával, esetleg belefőzött aprószemű krumplival is csodálatos!

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások