Hirdetés
Instant

Spenótos-ricottás csirke caprese salátával

Hozzávalók

2
főre
+
1 db csirkemell
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
100 g friss bébispenót
só, bors
¼ db szerecsendió
250 g ricotta
50 g parmezán

A capreséhez

300 g koktélparadicsom
1 db mozzarella
só, bors
2 - 3 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 kis csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótos-ricottás csirke caprese salátával

Igazi villantós, viszonylag lightos vacsi csirkemellből. Persze nyugodtan főzzetek mellé egy adag rizst, ha még tartalmasabbra szeretnétek, de így is zseniális lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 db csirkemell
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
100 g friss bébispenót
só, bors
¼ db szerecsendió
250 g ricotta
50 g parmezán

A capreséhez

300 g koktélparadicsom
1 db mozzarella
só, bors
2 - 3 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 kis csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A csirkét elfelezzük, mindkét felet bevágjuk, de ne teljesen, csak annyira, hogy meg tudjuk tölteni. A töltelékhez 2-3 evőkanál olívaolajon kicsit megpirítjuk a fokhagymát, rádobjuk a spenótot, és ha összeesett és elfőtte a vizet, sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. Ezután összekeverjük a ricottával, belereszeljük a parmezánt, majd betöltjük a sózott, borsozzott csirkemellbe. Enyhén kiolajozott tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük. 

A salátához a paradicsomot elfelezzük, egy keverőtálban összeforgatjuk az összetépkedett mozzarellával, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, rátépkedjük a bazsalikomot, és a megsült hússal tálaljuk.

spenótos-ricottás csirke caprese salátával
Spenótos-ricottás csirke caprese salátával

Ha tetszett a spenótos-ricottás csirke caprese salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások