Hozzávalók
- 1 db csirkemell
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g friss bébispenót
- só, bors
- ¼ db szerecsendió
- 250 g ricotta
- 50 g parmezán
A capreséhez
- 300 g koktélparadicsom
- 1 db mozzarella
- só, bors
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- 1 kis csokor friss bazsalikom
Hozzávalók
- 1 db csirkemell
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g friss bébispenót
- só, bors
- ¼ db szerecsendió
- 250 g ricotta
- 50 g parmezán
A capreséhez
- 300 g koktélparadicsom
- 1 db mozzarella
- só, bors
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- 1 kis csokor friss bazsalikom
A csirkét elfelezzük, mindkét felet bevágjuk, de ne teljesen, csak annyira, hogy meg tudjuk tölteni. A töltelékhez 2-3 evőkanál olívaolajon kicsit megpirítjuk a fokhagymát, rádobjuk a spenótot, és ha összeesett és elfőtte a vizet, sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. Ezután összekeverjük a ricottával, belereszeljük a parmezánt, majd betöltjük a sózott, borsozzott csirkemellbe. Enyhén kiolajozott tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.
A salátához a paradicsomot elfelezzük, egy keverőtálban összeforgatjuk az összetépkedett mozzarellával, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, rátépkedjük a bazsalikomot, és a megsült hússal tálaljuk.
Ha tetszett a spenótos-ricottás csirke caprese salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!