Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Extra gyors kolbászpörkölt

Hozzávalók

4
személyre
+
50 g sütni való kolbász
80 g füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
1 tk őrölt kömény
1 db paradicsom
1 db TV paprika
1 tk olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Extra gyors kolbászpörkölt

Ha túl vagytok a borsópörköltön, de valami húsos kaját ennétek, viszont nincs időtök egy jó burgundit összedobni, akkor se aggódjatok, mert van egy mentőötletünk! Kolbász biztosan akad otthon és sosem gondoltátok volna, de az is remek pörkölt alternatíva! Főzelékekhez pláne jól passzol, szóval ne féljetek kipróbálni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
50 g sütni való kolbász
80 g füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
1 tk őrölt kömény
1 db paradicsom
1 db TV paprika
1 tk olaj
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi Nóri

Kevés olajon kisütjük a finom kockára vágott szalonnát, és mehet bele az apróra vágott vöröshagyma, paradicsom, TV paprika, zúzott fokhagyma. Addig pirítjuk amíg a paradicsom lepirul, kevés vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a pirospaprikát és a köményt, végül megsózzuk. Folyamatos pótoljuk az elfőtt vizet,  míg krémes pörköltszaftot nem kapunk. Majd beletesszük a feldarabolt kolbászt és készre főzzük. Köretnek adhatunk hozzá főtt burgonyát, galuskát esetleg egy tál főzeléket is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások