Hozzávalók
- 8 db 100 g-os karajszelet
- 1 ek paradicsompüré
- 15 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek liszt
- 40 ml olaj
- 1 fej hagyma (100 g)
- 600 ml szárnyasalaplé
A tálaláshoz
- rizibizi
- szalmaburgonya
Hozzávalók
- 8 db 100 g-os karajszelet
- 1 ek paradicsompüré
- 15 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek liszt
- 40 ml olaj
- 1 fej hagyma (100 g)
- 600 ml szárnyasalaplé
A tálaláshoz
- rizibizi
- szalmaburgonya
A fokhagymás szelet alapja nem más, mint sertéskaraj. Az elkészítése pofonegyszerű, de van néhány trükk, amire érdemes figyelni. Először a karajszeletek szélén található hártyát késsel néhány helyen bevagdossuk, hogy sütésnél a szeletek ne ugorjanak össze. A paradicsompüréhez keverünk 5 gerezd zúzott fokhagymát, és bekenjük vele a karajszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát vékonyan megszórjuk liszttel.
Egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat, és elkezdjük benne sütni a húst. 2 percig sütjük az egyik oldalát és amíg sül, a hagymát finomra vágjuk, majd fordítás előtt a piruló szeletekre szórjuk, és további 2 percig pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, és többször megforgatva készre pároljuk a húst, amíg a keletkező szaft besűrűsödik. Amíg a húsok párolódnak, a maradék fokhagymagerezdeket összekeverjük pár csepp olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt barnára sütjük. Rizibizivel és szalmaburgonyával, illetve a sült fokhagymagerezdekkel tálaljuk a húst.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a fokhagymás szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!