Hirdetés
Karácsonyi menü

Gombás-sajtos pulykamell

Hozzávalók

2
főre
+
1 db pulykamellfilé
só, bors
1 ek liszt
olaj
200 g csiperkegomba
1 tk vaj
1 db paradicsom
1 csomag mozzarella
100 g trappista sajt
½ csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gombás-sajtos pulykamell

Klasszik kombó a pulyka-gomba–sajt, és hát valljuk be, ebben a formában nem is túl bonyolult elkészíteni, viszont igazi megúszós komfort-kaja. Imádom! Jöhet hétköznap, vagy hétvégén, mindig bejön.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 db pulykamellfilé
só, bors
1 ek liszt
olaj
200 g csiperkegomba
1 tk vaj
1 db paradicsom
1 csomag mozzarella
100 g trappista sajt
½ csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A húst közepesen vastag szeletekre vágjuk, majd finoman kiklopfoljuk. Mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és egy serpenyőben kevés olajon  – oldalanként 2-2 perc alatt – elősütjük őket. Kivesszük a húsokat a serpenyőből és félretesszük. A serpenyőt kitöröljük és a száraz, forró serpenyőben magas hőfokon megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott gombát. A végén sózzuk és borsozzuk őket.

A sajtos-gombás pulykamell tálalása

Egy tűzálló tálat kivajazunk és az edény aljára fektetjük az elősütött húsokat, majd mindegyik tetejére halmozunk a gombákból. Ezek tetejére mehet 1-1 szelet paradicsom és  széttépkedett mozzarella, majd az egészet beborítjuk a reszelt sajttal. Irány a 180 fokra előmelegített sütő, nagyjából 20 perc, amíg a sajt szépen megpirul. Ha kész, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és már ehetjük is. Szerintem a legjobb krumplipürével, de hát ízlések és pofonok.

Ha tetszett a pulykamell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások