Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
A húshoz
- 800 g pulykacombfilé
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek kacsazsír
- 1 db narancs héja
- 1 csokor zsálya
A püréhez
- 4 db piros alma (125 g/db)
- 4 db zöld alma (125 g/db)
- só, bors
- 1 ek ecetes torma
- 1 db zellergumó (400 g/db)
- 1 tk kurkuma
Göngyölt pulyka zelleres-tormás almapürével
Hozzávalók
A húshoz
- 800 g pulykacombfilé
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek kacsazsír
- 1 db narancs héja
- 1 csokor zsálya
A püréhez
- 4 db piros alma (125 g/db)
- 4 db zöld alma (125 g/db)
- só, bors
- 1 ek ecetes torma
- 1 db zellergumó (400 g/db)
- 1 tk kurkuma
A göngyölt pulyka első lépéseként a pulykacombot egy késsel úgynevezett pillangóra bontjuk, a lényeg, hogy kb. 2 cm vastag húslapot kapjunk. Akkora alufóliát terítünk le, ami kétoldalt 4-5 cm-rel túllóg a húson, rárakunk egy ugyanekkora sütőpapírt, majd jöhet rá a kiterített hús. Sózzuk, borsozzuk, elkenjük rajta a zúzott fokhagymát és a kacsazsírt, ráreszeljük a narancs héját, és végigrakjuk a zsályalevelekkel.
A húst feltekerjük, majd a sütőpapír széléhez húzzuk, és a fóliával is feltekerjük, mint egy szaloncukrot, a két végét pedig szorosan összetekerjük. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük kb. 2 órára.
Az almákat kicsumázzuk, és 4 nagy cikkre vágjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a tormával, és egy tepsibe rakjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott zellerrel, majd a hús mellé tesszük a sütőbe, és 40 percig sütjük.
Az almák héját lehúzzuk, és a zellerrel együtt turmixgépbe tesszük, majd a kurkumával krémesre pürésítjük. A húst elkészülte után 20 percig hagyjuk pihenni, csak ezután vágjuk meg, majd a pürével és ízlés szerint friss zöldfűszerekkel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 2 óra
Ha tetszett a göngyölt pulyka zelleres-tormás almapürével recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több villantós pulykás kaját találtok az oldalunkon:
Csípős pulykagolyók chilis babbal és avokádóval
Baconös práddal töltött pulykarolád fehérboros sajtmártással