Hozzávalók
- 8 szelet, csont nélküli sertéstarja
- só, bors
A fűszerkrémhez
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk vöröshagymapor
- 3 tk római kömény
- 1 - 2 tk Cayenne-bors (ízlés szerint)
- 4 ek olaj
A körethez
- 4 szelet bacon
- 50 g vaj
- 4 db zsenge kukorica
- 450 g limabab (fehér vajbab)
- só, bors
- 250 g koktélparadicsom
- 6 - 8 szál kapor
- 1 csokor koriander
- 1 db lime
Hozzávalók
- 8 szelet, csont nélküli sertéstarja
- só, bors
A fűszerkrémhez
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk vöröshagymapor
- 3 tk római kömény
- 1 - 2 tk Cayenne-bors (ízlés szerint)
- 4 ek olaj
A körethez
- 4 szelet bacon
- 50 g vaj
- 4 db zsenge kukorica
- 450 g limabab (fehér vajbab)
- só, bors
- 250 g koktélparadicsom
- 6 - 8 szál kapor
- 1 csokor koriander
- 1 db lime
A fűszereket egy mozsárban vagy egy tálban összekeverjük az olajjal, és a szárazra törölt húsok egyik oldalát sózzuk, borsozzuk, egyenletesen megkenjük a fűszerkrémmel, majd félretesszük pihenni, a grillt pedig bemelegítjük kb. 170 fokra.
Ez idő alatt egy száraz serpenyőben, alacsony lángon 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük a bacont, és szintén félretesszük.
Egy kuglófforma közepére állítjuk a kukoricákat, és levágjuk róluk a zsenge szemeket, majd a baconhöz használt serpenyőben, a kisült zsír feléhez egy kevés vajat dobva, közepesen magas lángon néhány percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a leszűrt és átmosott limababot, sóval és borssal ízesítjük. A salátához adjuk a félbevágott koktélparadicsomokat is, és további 5-7 percig, időnként átkeverve pirítjuk. Egy keverés után el is zárjuk, majd megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel és ráfacsarjuk a lime levét. Végül hozzámorzsoljuk a bacont.
A húsokat eközben a fűszerezett oldalukkal lefelé a grillre tesszük, a másik oldalt is fűszerezzük, és oldalanként 5-6 perc alatt készre sütjük. A húst felvágás előtt néhány percet pihentetjük.
Ha tetszett a grillezett tarja receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!