Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
8 szelet, csont nélküli sertéstarja
só, bors

A fűszerkrémhez

2 tk fokhagymapor
2 tk vöröshagymapor
3 tk római kömény
1 - 2 tk Cayenne-bors (ízlés szerint)
4 ek olaj

A körethez

4 szelet bacon
50 g vaj
4 db zsenge kukorica
450 g limabab (fehér vajbab)
só, bors
250 g koktélparadicsom
6 - 8 szál kapor
1 csokor koriander
1 db lime
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Grillezett tarja egy extra körettel, succotash-sal

A rutinos grillezők ezt pontosan tudják, de ha nincs még nagy tapasztalatotok ezen a téren, bátran próbáljátok ki a tarját, hiszen lehetetlen elrontani. Az omlós husi körete pedig az ún. succotash, ami egy gazdag amerikai saláta, elképesztő ízekkel. Mindenképpen készítsétek el, és hívjátok át a haverokat is, mert ezt mindenkinek meg kell majd kóstolnia. :-)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
8 szelet, csont nélküli sertéstarja
só, bors

A fűszerkrémhez

2 tk fokhagymapor
2 tk vöröshagymapor
3 tk római kömény
1 - 2 tk Cayenne-bors (ízlés szerint)
4 ek olaj

A körethez

4 szelet bacon
50 g vaj
4 db zsenge kukorica
450 g limabab (fehér vajbab)
só, bors
250 g koktélparadicsom
6 - 8 szál kapor
1 csokor koriander
1 db lime
Bevásárlólistához adom

A fűszereket egy mozsárban vagy egy tálban összekeverjük az olajjal, és a szárazra törölt húsok egyik oldalát sózzuk, borsozzuk, egyenletesen megkenjük a fűszerkrémmel, majd félretesszük pihenni, a grillt pedig bemelegítjük kb. 170 fokra. 

Ez idő alatt egy száraz serpenyőben, alacsony lángon 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük a bacont, és szintén félretesszük. 

Grillezett tarja succotash-sal

Egy kuglófforma közepére állítjuk a kukoricákat, és levágjuk róluk a zsenge szemeket, majd a baconhöz használt serpenyőben, a kisült zsír feléhez egy kevés vajat dobva, közepesen magas lángon néhány percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a leszűrt és átmosott limababot, sóval és borssal ízesítjük. A salátához adjuk a félbevágott koktélparadicsomokat is, és további 5-7 percig, időnként átkeverve pirítjuk. Egy keverés után el is zárjuk, majd megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel és ráfacsarjuk a lime levét. Végül hozzámorzsoljuk a bacont.

A húsokat eközben a fűszerezett oldalukkal lefelé a grillre tesszük, a másik oldalt is fűszerezzük, és oldalanként 5-6 perc alatt készre sütjük. A húst felvágás előtt néhány percet pihentetjük.

Ha tetszett a grillezett tarja receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások