Hozzávalók
- 4 szelet tarja csont nélkül
A páchoz
- 2 dl olívaolaj
- 1 ek angol mustár
- 1 ek dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma átnyomva
- só, bors
A lecsóhoz
- 100 g füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 2 db hegyes erős paprika
- só, bors
- 1 tk fűszerkömény
- 30 g vaj
A körethez
- 300 g kisebb, előfőzött krumpli
- olívaolaj
- só, bors
- 2 db tojás
Grillezett tarja lecsókrémmel
Hozzávalók
- 4 szelet tarja csont nélkül
A páchoz
- 2 dl olívaolaj
- 1 ek angol mustár
- 1 ek dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma átnyomva
- só, bors
A lecsóhoz
- 100 g füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 2 db hegyes erős paprika
- só, bors
- 1 tk fűszerkömény
- 30 g vaj
A körethez
- 300 g kisebb, előfőzött krumpli
- olívaolaj
- só, bors
- 2 db tojás
A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd belemasszírozzuk a húsba, és hűtőben egy éjszakán át pácoljuk.
A lecsóhoz vágunk két szelet szalonnát, beirdaljuk, és zsírjára sütjük. Ha ez kész, a karikára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a zsíron, megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát. Közepes lángon 10-15 percig főzzük, majd fűszerezzük, és további negyedórán át rotyogtatjuk, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Amikor kész, kicsit lehűtjük, és egy aprítóban kevés vaj hozzáadásával krémesre pürésítjük.
A tarját eltávolítjuk a pácléből, és mindkét oldalát 6-8 perc alatt meggrillezzük. A félbevágott krumplikat sózzuk, borsozzuk, olívaolajba forgatjuk, és oldalanként néhány percig grillezzük.
A tojást egy forró serpenyőbe ütjük egy kevés olajra, és tükörtojást készítünk belőle, ha kész, sózzuk, borsozzuk.
A lecsókrémből szedünk egy adagot egy tányérra, teszünk rá burgonyát, két szelet húst, és a tükörtojással koronázzuk meg.