Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2
főre
+

A steakhez

2 db kb. 150-200 g-os marhahátszín
só, bors
2 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
50 g vaj

A pesztós salsához

2 ek pirított fenyőmag
1 gerezd fokhagyma
15 g parmezán
3 - 4 ek olívaolaj
1 nagy csokor friss bazsalikom
só, bors
8 - 10 szem koktélparadicsom

A salátához

1 fej lila hagyma (kisebb)
2 - 3 ek balzsamecet
1 - 2 ek olívaolaj
só, bors
6 - 8 db kisebb vagy 4 nagyobb húsparadicsom
2 marék rukkola
2 - 3 ek feta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Hátszínsteak grillezettparadicsom-salátával

Tudok én mást is sütni, nem csak csirkemellet! :D A salátától pedig nem is lesz olyan nagyon megterhelő az egész kaja, úgyhogy egy csomó diétába is simán beilleszthető!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A steakhez

2 db kb. 150-200 g-os marhahátszín
só, bors
2 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
50 g vaj

A pesztós salsához

2 ek pirított fenyőmag
1 gerezd fokhagyma
15 g parmezán
3 - 4 ek olívaolaj
1 nagy csokor friss bazsalikom
só, bors
8 - 10 szem koktélparadicsom

A salátához

1 fej lila hagyma (kisebb)
2 - 3 ek balzsamecet
1 - 2 ek olívaolaj
só, bors
6 - 8 db kisebb vagy 4 nagyobb húsparadicsom
2 marék rukkola
2 - 3 ek feta
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A steaksütés nem egy nagy ördöngösség, viszont ha megtanuljátok, hogyan kell jól csinálni, a barátok nem fognak leszállni rólatok, és minden összejövetelen csak erre fognak emlékezni. Mutatjuk, hogyan készül!

A szoba-hőmérsékletű húst sózzuk, borsozzuk, és az olajon mindkét oldalát 2-3 perc alatt magas hőmérsékleten körbepirítjuk. Amikor megfordítjuk a húst, rádobjuk megroppantott fokhagymát, a rozmaringot és a vajat, és amíg a másik oldala meg nem pirul, locsolgatjuk a vajjal. Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Ha megsült, kiszedjük, lefedjük egy alufóliával, és 10 percet hagyjuk állni.

A salátához a lila hagymát vékonyra szeleteljük, összekeverjük a balzsamecettel, az olívaolajjal, sóval, borssal, és hagyjuk állni, amíg el nem készül a többi. 

Közben a salsához megcsináljuk a pesztót: a paradicsom kivételével az összes hozzávalót egy aprítógépben lezúzzuk, majd összekeverjük az apróra vágott paradicsommal. 

A salátához a paradicsomot kb. 2 cm vastag karikákra vágjuk, és egy enyhén kiolajozott grillserpenyőben megsütjük annyira, hogy egy kis színt kapjon. 

Hátszínsteak grillezettparadicsom-salátával
Hátszínsteak grillezettparadicsom-salátával

Ha tetszett a hátszínsteak grillezettparadicsom-salátával, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások