Hirdetés
Bespájzolva

Hentestokány

Hozzávalók

4
főre
+
80 g füstölt szalonna
150 g csemegeuborka
150 g füstölt-főtt marhanyelv
600 g sertéscomb vagy -lapocka
só, bors
1 tk paradicsompüré
1 ek liszt
2 ek olaj
1 fej hagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Hentestokány

Óriási klasszikus úgy, ahogy a szerkesztőség szereti. Mi szeretjük benne a marhanyelv ízét, de ha ti inkább csak a sertéscomb vagy -lapocka mellett tennétek le a voksotokat, az is belefér.
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
80 g füstölt szalonna
150 g csemegeuborka
150 g füstölt-főtt marhanyelv
600 g sertéscomb vagy -lapocka
só, bors
1 tk paradicsompüré
1 ek liszt
2 ek olaj
1 fej hagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A szalonnát, az uborkát és a nyelvet felcsíkozzuk. A csíkokra vágott sertéscombot sózzuk, borsozzuk, bekenjük a paradicsompürével, majd elkeverjük a liszttel. Forró olajon kisütjük a szalonnát, kivesszük, majd a megmaradt zsiradékon pirosra pirítjuk az előkészített húsokat.

Hentestokány

Rádobjuk a felkockázott hagymát, majd visszatesszük a szalonnát és hozzáadjuk a nyelvet is. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd puhára főzzük őket. Többször kevergetjük, hogy ne égjen le róla a rásült lisztes püré – így lesz krémes a mártásunk. A legvégén hozzáadjuk az uborkacsíkokat is, és az egészet összeforraljuk. Sült krumplival, rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a hentestokány receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások