Hozzávalók
- 80 g füstölt szalonna
- 150 g csemegeuborka
- 150 g füstölt-főtt marhanyelv
- 600 g sertéscomb vagy -lapocka
- só, bors
- 1 tk paradicsompüré
- 1 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
Hozzávalók
- 80 g füstölt szalonna
- 150 g csemegeuborka
- 150 g füstölt-főtt marhanyelv
- 600 g sertéscomb vagy -lapocka
- só, bors
- 1 tk paradicsompüré
- 1 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
A hentestokány egyszerű kaja, de a készítése egy picit több időt vesz igénybe. A belefektetett munka viszont meghozza az eredményét: elégedett arcokat az étkezőasztalnál.
A szalonnát, az uborkát és a nyelvet felcsíkozzuk. A csíkokra vágott sertéscombot sózzuk, borsozzuk, bekenjük a paradicsompürével, majd elkeverjük a liszttel. Forró olajon kisütjük a szalonnát, kivesszük, majd a megmaradt zsiradékon pirosra pirítjuk az előkészített húsokat.
Rádobjuk a felkockázott hagymát, majd visszatesszük a szalonnát és hozzáadjuk a nyelvet is. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd puhára főzzük őket. Többször kevergetjük, hogy ne égjen le róla a rásült lisztes püré – így lesz krémes a mártásunk. A legvégén hozzáadjuk az uborkacsíkokat is, és az egészet összeforraljuk. Sült krumplival, rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a hentestokány receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Borsos tokány, ahogy mi készítjük