Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Borsos tokány, ahogy mi készítjük

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
150 g kolozsvári szalonna
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
500 g sertéscomb
só, bors
200 g zöldborsó
1 púpozott tk liszt
főtt rizs
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Borsos tokány, ahogy mi készítjük

Nálunk a borsos tokányban rengeteg zöldborsó is van, ami miatt akár borsos-borsós tokánynak is nevezhetnénk, de úgy túl hosszú lenne. Egyétek főtt rizzsel, mert úgy a legtutibb!
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
150 g kolozsvári szalonna
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
500 g sertéscomb
só, bors
200 g zöldborsó
1 púpozott tk liszt
főtt rizs
Bevásárlólistához adom

A szalonna zsírját kisütjük, majd jöhet rá a finomra vágott hagyma és a zúzott fokhagyma, amiket megpirítunk. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymás alaphoz, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp nem lepi el.

Ha a paprika és paradicsom elfőtt, (ha a víz elfogy, folyamatosan pótoljuk) akkor hozzáadjuk a felcsíkozott húst, amit sózunk, borsozunk és a vizet folyamatosan pótolva, addig főzzük, míg a hús megpuhul. Hozzáadjuk a borsót, és a lisztet csomómentesre keverjük egy deci vízzel és hozzáöntjük a tokányhoz. Ha a tokány újra felforrt, még 10-15 percig főzzük. Főtt rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a borsos tokány receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások