Hozzávalók
- 150 g kolozsvári szalonna
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 500 g sertéscomb
- só, bors
- 200 g zöldborsó
- 1 púpozott tk liszt
- főtt rizs
Hozzávalók
- 150 g kolozsvári szalonna
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 500 g sertéscomb
- só, bors
- 200 g zöldborsó
- 1 púpozott tk liszt
- főtt rizs
A szalonna zsírját kisütjük, majd jöhet rá a finomra vágott hagyma és a zúzott fokhagyma, amiket megpirítunk. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymás alaphoz, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp nem lepi el.
Ha a paprika és paradicsom elfőtt, (ha a víz elfogy, folyamatosan pótoljuk) akkor hozzáadjuk a felcsíkozott húst, amit sózunk, borsozunk és a vizet folyamatosan pótolva, addig főzzük, míg a hús megpuhul. Hozzáadjuk a borsót, és a lisztet csomómentesre keverjük egy deci vízzel és hozzáöntjük a tokányhoz. Ha a tokány újra felforrt, még 10-15 percig főzzük. Főtt rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a borsos tokány receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!