Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A húsgolyókhoz

500 g darált sertéshús
½ fej hagyma
1 - 2 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyem
só, bors
1 ek gluténmentes liszt
15 g Milfina Enjoy Free laktózmentes vaj a sütéshez

A mártáshoz

½ fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
szerecsendió
1 tk mustár
1 tk méz
1 ek gluténmentes liszt
150 ml laktózmentes tejszín
½ csokor petrezselyem

A körethez

½ fej brokkoli
½ fej karfiol
só, bors
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Húsgolyók mézes-mustáros mártásban

Viszonylag gyors, és nagyon finom ebéd vagy akár vacsi is lehet ezekből a húsgolyókból. Krémes, tejszínes, mézes-mustáros mártás, fűszeres húsgolyók és egy egészséges köret. Nem is kell ennél több. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A húsgolyókhoz

500 g darált sertéshús
½ fej hagyma
1 - 2 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyem
só, bors
1 ek gluténmentes liszt
15 g Milfina Enjoy Free laktózmentes vaj a sütéshez

A mártáshoz

½ fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
szerecsendió
1 tk mustár
1 tk méz
1 ek gluténmentes liszt
150 ml laktózmentes tejszín
½ csokor petrezselyem

A körethez

½ fej brokkoli
½ fej karfiol
só, bors
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A húsgolyókhoz a darált húshoz keverjük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet, majd a többi hozzávalót is. Kicsi, diónyi gombócokat formázunk belőle, felhevítjük a vajat a serpenyőben, rárakjuk a húsgolyókat, és lepirítjuk őket. Kiszedjük egy papírtörlőre.

A serpenyőben visszamaradt vajon üvegesre pirítjuk a mártáshoz való, apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, belereszelünk egy kevés szerecsendiót, mehet hozzá a méz, a mustár, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd hozzácsorgatjuk a tejszínt, összekeverjük, és egyet forralunk rajta. Hozzáforgatjuk az apróra vágott petrezselymet, és kész is van. 

A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, sózzuk, borsozzuk, kicsit átforgatjuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük őket. A húsgolyókat a mártással és a sült zöldségekkel tálaljuk.

Húsgolyók mézes-mustáros mártásban

Ha tetszett a húsgolyók mézes-mustáros mártásban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások