Hirdetés

Indiai karácsony: mughlai csirke

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre

A raguhoz

150 g blansírozott mandula
500 g csirkemellfilé
3 ek olívaolaj
só, bors
1 nagy fej vöröshagyma
2 tk reszelt friss gyömbér
5 gerezd fokhagyma
fél lime leve
200 ml víz
160 ml kókusztejszín
1 nagy csokor friss koriander

A curry pasztához

3 gerezd fokhagyma
1 mk só
2 tk reszelt friss gyömbér
1 tk garam masala
2 csipet fahéj
1 mk őrölt kardamom
1 mk őrölt kömény
1 mk őrölt római kömény
1 mk őrölt koriander
1 tk őrölt chili
1 mk kurkuma
2 ek olaj

A rizshez

200 g jázmin rizs
1 ek olaj
3 szem kardamom mag
1 mk só
Hirdetés

Indiai karácsony: mughlai csirke

Szokatlan, hogy egy indiai receptet a karácsony kategóriába sorolunk, de utánaolvastam és ezt a mughlai csirkét szinte minden oldalon karácsonyi receptnek írták. Nem véletlenül, mert még több ízt tartalmaz, mint alapjáraton a curry, plusz a mandulakrémtől annyira krémes lesz, hogy ti is erősen el fogtok gondolkodni azon, hogy ha szenteste nem is, de mondjuk másnap, vagy harmadnap megfőzzétek! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre

A raguhoz

150 g blansírozott mandula
500 g csirkemellfilé
3 ek olívaolaj
só, bors
1 nagy fej vöröshagyma
2 tk reszelt friss gyömbér
5 gerezd fokhagyma
fél lime leve
200 ml víz
160 ml kókusztejszín
1 nagy csokor friss koriander

A curry pasztához

3 gerezd fokhagyma
1 mk só
2 tk reszelt friss gyömbér
1 tk garam masala
2 csipet fahéj
1 mk őrölt kardamom
1 mk őrölt kömény
1 mk őrölt római kömény
1 mk őrölt koriander
1 tk őrölt chili
1 mk kurkuma
2 ek olaj

A rizshez

200 g jázmin rizs
1 ek olaj
3 szem kardamom mag
1 mk só

A curry pasztához a fokhagymát egy mozsárban vagy aprítógépben a sóval lepürésítjük. Beleöntjük a többi hozzávalót is, majd krémesre pépesítjük.

Egy száraz serpenyőben nagyon halványan lepirítjuk a mandulát, majd robotgépbe tesszük és addig zúzzuk, amíg krémes állagú nem lesz, majd kiszedjük egy tálba.

A csirkemellet tetszőleges nagyságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és a serpenyőben magas hőfokon 2 evőkanál olajon lepirítjuk, kiszedjük ezt is. A visszamaradt szaftra rakunk még 1 evőkanál olajat és elkezdjük pirítani a nagyon apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért (hogy még tökéletesebb legyen, ezt is lezúzzuk aprítógépben, hogy püré állagot kapjon, így lesz igazán krémes a szaft). 2-3 perc pirítás után rárakjuk a curry pasztát és azzal is jó alaposan megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, elkeverjük, és ha felforrt az egész, lejjebb vesszük a lángot, belekeverjük a kókusztejszínt, a lime levét és a mandulakrémet.

Visszatesszük a húsokat és rotyogtatjuk még 10-15 percig. Közben egy lábasban kevés olajon elkezdjük  pirítani a kardamom magokat. Ha már illatozik, mehet rá a rizs, sózzuk, majd felöntjük a vízzel. Ha felforrt, takaréklángon, lefedve puhára pároljuk a rizst. Ha elkészült a hús is, akkor a friss koriander szárát apróra vágjuk, belekeverjük a rizsbe, a leveleket pedig a húshoz szórjuk és már tálalhatunk is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások