Hirdetés

Kacsamelles rizottó zöldspárgával

Hozzávalók

½ db pecsenye kacsamell
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
bors
1 fej kisebb vöröshagyma
1 bögre csészényi (kb. 25 dkg) rizottó rizs, pl arborio
150 ml száraz fehárbor
1 l zöldségalaplé
300 g zöldspárga
1 db citrom frissen reszelt héja
½ db citrom leve
20 g vaj
paremzán ízlés szeint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kacsamelles rizottó zöldspárgával

A rizottó nem egyszerűen csak egy zöldségekkel összekevert rizs, ahogy azt nálunk sokan gondolják: egy különlegesen krémes és finom ételről van szó, aminek a lényege, hogy speckó rizottó rizsből készül - itthon többnyire a mezei szupermarketekben is kapható arborio fajtából. Próbáljátok ki ezt a kacsamelles verziót, ha pedig spárgát már nem találtok, akkor zúzzatok bele bármilyen szezonális zöldséget amit szerettek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

½ db pecsenye kacsamell
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
bors
1 fej kisebb vöröshagyma
1 bögre csészényi (kb. 25 dkg) rizottó rizs, pl arborio
150 ml száraz fehárbor
1 l zöldségalaplé
300 g zöldspárga
1 db citrom frissen reszelt héja
½ db citrom leve
20 g vaj
paremzán ízlés szeint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kacsamellről leszedjük a bőrt és felkockázzuk. Forró serpenyőben közepes lángon kisütjük belőle a zsírt, majd a pörcöket kiszedjük és félretesszük. A zsír felét leöntjük. A kacsahúst felszeleteltjük és a forró serpenyőben lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és durvára vágott fokhagymát és petrezselymet adunk hozzá. 2-3 perc pirítás után a húst kiszedjük és félretesszük.

A serpenyőbe visszaöntjük a maradék kacsazsírt és puhára pároljuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a rizst és ezt is opálosra pirítjuk, vigyázva, hogy a hagyma ne barnuljon meg. Felöntjük a borral és addig kevergetjük, amíg felveszik a rizsszemek a folyadékot. A forró zöldségalaplevet merőkanalanként adagoljuk a rizshez, minden adag után addig kevergetjük, amíg a rizs magába szívja a folyadékot.

spargas_rizotto_1.jpg

A második adag alaplé után hozzáadjuk a rizottóhoz a feldarabolt zöldspárga szárakat, a spárga fejét félretesszük. Folytatjuk a folyadék adagolását és a kevergetés, közben sózzuk, borsozzuk, belereszeljük egy citrom héját és hozzáadjuk fél citrom levét is. A végén beledobjuk a vajat és utoljára összeforgatjuk. Hozzáadjuk a kacsamellet és tálaláskor a spárga fejeket is, amiket előtte egy kevés vajon egy másik serpenyőben lepirítunk. Már csak a pörc hiányzik és néhány paremzán forgács, amit szintén rászórunk.

img_1069_1.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?