Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A fasírthoz (kibbeh)

150 g apró szemű bulgur
½ fej hagyma
200 g darált marhahús (zsírmentes)
1 mk só
víz a formázáshoz

A töltelékhez

olívaolaj
2 ek fenyőmag
1 ek szeletelt mandula
½ fej hagyma
200 g darált marhahús
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 csokor petrezselyem

A tabuléhoz

a megmaradt főtt bulgur
1 csokor újhagyma
4 db paradicsom
3 csokor petrezselyem
50 ml olívaolaj
só, bors
1 ág menta
1 - 2 db citrom

A mártogatóshoz

½ szál kígyóuborka
200 g joghurt
só, bors
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Keleties töltött fasírt tabuléval

A Konyhafőnök versenyzője, Sulák Martina egyik kedvenc arab ételét, a kibbeh darius ma tabbouleh-t készítette el, amit a legjobban egy príma töltött fasírthoz lehetne hasonlítani. A tabulét, azaz a petrezselymes bulgursalátát pedig talán már senkinek nem kell bemutatnunk. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A fasírthoz (kibbeh)

150 g apró szemű bulgur
½ fej hagyma
200 g darált marhahús (zsírmentes)
1 mk só
víz a formázáshoz

A töltelékhez

olívaolaj
2 ek fenyőmag
1 ek szeletelt mandula
½ fej hagyma
200 g darált marhahús
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 csokor petrezselyem

A tabuléhoz

a megmaradt főtt bulgur
1 csokor újhagyma
4 db paradicsom
3 csokor petrezselyem
50 ml olívaolaj
só, bors
1 ág menta
1 - 2 db citrom

A mártogatóshoz

½ szál kígyóuborka
200 g joghurt
só, bors
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Első lépésként az összes bulgurt kb. 20 perc alatt megfőzzük sós vízben, majd egy szűrő segítségével leszűrjük, és a háromnegyedét egy darálóba vagy kutterba helyezzük egy fél fej hagymával. Addig daráljuk, amíg egy gyúrt tésztához hasonló állagot kapunk. Miután összedaráltuk, egy tálba helyezzük, és összegyúrjuk a darált hússal, majd pihentetjük körülbelül 20 percig.

TÖLTELÉK:

A fasírthoz egy tölteléket készítünk, amihez a fenyőmagot és a szeletelt mandulát megpirítjuk 1 evőkanál olajon. Ameddig pirul, finomra vágjuk a hagymát, és a hússal együtt feltesszük egy serpenyőben sülni, ízlés szerint fokhagymával, sóval, borssal és köménnyel ízesítjük. Miután elkészültek a magvak, hozzáöntjük a húshoz, illetve hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is, és összekeverjük. 

A húsok formázásánál ügyelni kell arra, hogy mindig vizes kézzel nyúljunk a pihentetett masszához, hiszen így tudjuk szépen formázni. Miután fasírthoz hasonló formát kaptunk, a közepébe egy lyukat nyomkodunk az ujjunk segítségével, majd szorosan megtöltjük a töltelékkel, és lezárjuk a nyílást. Forró, kb. 170 fokos, bő olajban 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük a fasírtokat, azaz a kibbeh-ket.

TABULÉ:

A tabulé elkészítéséhez a maradék megfőtt bulgurt egy salátástálba helyezzük. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott újhagymát és paradicsomot, a maradék aprított petrezselymet, ráöntünk egy kevés olívaolajat, és sózzuk. A friss mentaleveleket összevágjuk, ezt is a tálba szórjuk, majd alaposan összekeverjük. Fontos, hogy csak tálalás előtt öntsük rá a friss citromlevet.

TÁLALÁS:

A mártogatóshoz egy fél kígyóuborkát lereszelünk, és a joghurthoz adjuk. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd a töltött fasírt (kibbeh) és a tabulé mellé tálaljuk.

fasírt tabuléval
Keleties töltött fasírt tabuléval
  • előkészítési idő: 50 perc
  • sütési idő: darabonként 6-8 perc (összesen kb. 15 perc)
  • összesen kb. 70 perc

Ha tetszett a Keleties töltött fasírt tabuléval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?