Hirdetés

Kijevi csirkemell

Hozzávalók

4
főre
+
4 db csirkemell
só, bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

A fűszervajhoz

150 g vaj
1 kis csokor petrezselyem
só, bors
1 gerezd fokhagyma
0.25 db szerecsendió
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kijevi csirkemell

Na jó… ki ne szeretné a kijevi csirkemellet? Kezeket fel! Na látjátok, nincs olyan, aki nem. :D Egyszerűen csak imádni lehet, ahogy a fűszervaj elolvad és konkrétan belesül a húsba. ISTENI! A köret szabadon választható. Én csak a csirkét kérem, köszi. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 db csirkemell
só, bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

A fűszervajhoz

150 g vaj
1 kis csokor petrezselyem
só, bors
1 gerezd fokhagyma
0.25 db szerecsendió
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A fűszervajhoz a szoba-hőmérsékletű vajra tesszük az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, rányomunk egy fokhagymát, ráreszeljük szerecsendiót, és jó alaposan összegyúrjuk. Négy akkora rudat formálunk belőle, ami belefér a csirkébe, majd a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

A csirkemelleket óvatosan hosszában félbevágjuk úgy, hogy nem vágjuk át a végét, hanem kihajtjuk, mint egy szőnyeget. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a megszilárdult fűszervajat, és ráhajtjuk a csirke másik felét. Szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk duplán, tehát 2-szer. Bő, forró, de nem túl forró olajban kb. 5-8 perc alatt kirántjuk, majd fogyasztás előtt hagyjuk hűlni pár percig. Magában, kenyérrel vagy valamilyen tetszőleges körettel fogyasztjuk.

Ha tetszett a kijevi csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások