Hirdetés

Klasszik rablóhús tejfölös paprikás krumplipürével

Hozzávalók

4
személyre
800 g csirkemellfilé
300 g csiperkegomba
200 g aprószemű vöröshagyma
300 g kolozsvári szalonna
2 ek mustár
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj
fa pálcikák a saslikhoz

A krumplipüréhez

1 kg felkockázott, főtt krumpli
3 ek tejföl
2 tk őrölt pirospaprika
1 csokor friss petrezselyem
só, bors
Hirdetés

Klasszik rablóhús tejfölös paprikás krumplipürével

A töltött káposztás recept óta nyilvánvalóvá vált, hogy Szabolcs megyéből származom :D Ez azért fontos most, mert lehet, hogy sikerült megint egy olyan receptet hoznom, amit csak nálunk eszünk így :D Mert kb. senki nem hallott még erről a tejfölös, paprikás, petrezselymes krumplipüréről, ami most a körete lett a zseniális, szaftos rablóhúsnak! :D Aki szereti a picit savanykásabb ízeket, mindenképpen próbálja ki hozzá!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
800 g csirkemellfilé
300 g csiperkegomba
200 g aprószemű vöröshagyma
300 g kolozsvári szalonna
2 ek mustár
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj
fa pálcikák a saslikhoz

A krumplipüréhez

1 kg felkockázott, főtt krumpli
3 ek tejföl
2 tk őrölt pirospaprika
1 csokor friss petrezselyem
só, bors

A főtt krumplit egy krumplinyomóval áttörjük,  majd összekeverjük a tejföllel, paprikával, aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk és félrerakjuk. A nyársakhoz a csirkét és a szalonnát nagy kockákra vágjuk, a gombát és a hagymát elfelezzük. A csirkét összekeverjük a mustárral, sóval, borssal, rányomjuk a fokhagymát.

A fa pálcikákra felhúzzuk a hozzávalókat, ebben a sorrendben: csirke-gomba-szalonna-hagyma-csirke. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és belerakjuk a nyársakat.

Közepes lángon kb. 10 perc alatt minden oldalukat körbepirítjuk, majd egy alufóliával lefedjük és további 5-10 percig sütjük (attól függően, hogy mennyire akarjuk átsütni). Ettől lesz szaftos a végén. A nyársakat a krumplipürével tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások