Hozzávalók
- 800 g csirkemellfilé
- 300 g csiperkegomba
- 200 g aprószemű vöröshagyma
- 300 g kolozsvári szalonna
- 2 ek mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
- fa pálcikák a saslikhoz
A krumplipüréhez
- 1 kg felkockázott, főtt krumpli
- 3 ek tejföl
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors
Hozzávalók
- 800 g csirkemellfilé
- 300 g csiperkegomba
- 200 g aprószemű vöröshagyma
- 300 g kolozsvári szalonna
- 2 ek mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
- fa pálcikák a saslikhoz
A krumplipüréhez
- 1 kg felkockázott, főtt krumpli
- 3 ek tejföl
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors
A főtt krumplit egy krumplinyomóval áttörjük, majd összekeverjük a tejföllel, paprikával, aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk és félrerakjuk. A nyársakhoz a csirkét és a szalonnát nagy kockákra vágjuk, a gombát és a hagymát elfelezzük. A csirkét összekeverjük a mustárral, sóval, borssal, rányomjuk a fokhagymát.
A fa pálcikákra felhúzzuk a hozzávalókat, ebben a sorrendben: csirke-gomba-szalonna-hagyma-csirke. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és belerakjuk a nyársakat.
Közepes lángon kb. 10 perc alatt minden oldalukat körbepirítjuk, majd egy alufóliával lefedjük és további 5-10 percig sütjük (attól függően, hogy mennyire akarjuk átsütni). Ettől lesz szaftos a végén. A nyársakat a krumplipürével tálaljuk.