Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

4
főre
+

A kacsához

2 - 3 ág friss kakukkfű
1 - 2 ág friss rozmaring
2 gerezd fokhagyma
1 csipet durva szemű tengeri só
4 db kacsacomb

A konfitáláshoz

1 ½ - 2 kg kacsazsír
4 - 5 ág friss kakukkfű
3 - 4 ág friss rozmaring
1 db narancs héja nagyobb darabokban
2 ek borókabogyó

A sült paszternákhoz

7 - 800 g paszternák megtisztítva
2 - 3 ek kacsazsír a sütésből
frissen őrölt bors
1 csokor friss petrezselyem (kisebb)
1 csokor friss bazsalikom (kisebb)

Az áfonyás-vörösboros chutney-hoz

2 ek olívaolaj
2 fej salottahagyma
4 gerezd fokhagyma
1 - 2 cm-nyi friss gyömbér
500 g fagyasztott áfonya
só, bors
4 csipet fahéj
4 tk barna cukor
4 tk almaecet
200 ml vörösbor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Konfitált kacsacomb áfonyás-vörösboros chutney-val és sült paszternákkal

Ha a kacsacomb nálatok is nagy ünnepi kedvenc, akkor idén próbáljátok ki ezt a konfitált verziót! A meló nagy részét a sütő végzi, addig pedig simán összedobhatjátok mellé ezt brutálisan finom chutney-t!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A kacsához

2 - 3 ág friss kakukkfű
1 - 2 ág friss rozmaring
2 gerezd fokhagyma
1 csipet durva szemű tengeri só
4 db kacsacomb

A konfitáláshoz

1 ½ - 2 kg kacsazsír
4 - 5 ág friss kakukkfű
3 - 4 ág friss rozmaring
1 db narancs héja nagyobb darabokban
2 ek borókabogyó

A sült paszternákhoz

7 - 800 g paszternák megtisztítva
2 - 3 ek kacsazsír a sütésből
frissen őrölt bors
1 csokor friss petrezselyem (kisebb)
1 csokor friss bazsalikom (kisebb)

Az áfonyás-vörösboros chutney-hoz

2 ek olívaolaj
2 fej salottahagyma
4 gerezd fokhagyma
1 - 2 cm-nyi friss gyömbér
500 g fagyasztott áfonya
só, bors
4 csipet fahéj
4 tk barna cukor
4 tk almaecet
200 ml vörösbor
Bevásárlólistához adom

A kacsacombhoz a felaprított zöld fűszereket és a megroppantott fokhagymát egy mozsárban lezúzzuk a sóval. Ezután alaposan beledörzsöljük a kacsába. 

A konfitáláshoz felolvasztjuk a zsírt, és abba a tepsibe öntjük, amiben konfitálni fogjuk a kacsát. Belerakjuk a kacsacombokat, és megszórjuk a zöld fűszerekkel, a borókabogyóval és a narancshéjjal. Alufóliával letakarjuk, és 140 fokra előmelegített sütőben 3 óra alatt megsütjük. Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből, és egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

Közben a paszternákot hasábokra vágjuk, és sós, lobogó vízben 5-6 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, és a kacsacomb mellé rakjuk a tepsire. Összeforgatjuk egy kevés kacsazsírral, megborsozzuk. A tepsit 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a kacsacomb és a paszternák is aranybarna nem lesz (ugyanannyi idő kell mindkettőnek). 

Az áfonyachutney-hoz az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott salottahagymát. Ezután belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, és kicsit lepirítjuk. Beleöntjük az áfonyát, és ha rottyant egyet, egy villával szétnyomkodjuk kicsit. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a fahéjat, hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, majd a bort, és addig rotyogtatjuk, amíg az egész be nem sűrűsödik.

Ha megsült a comb és a paszternák, kivesszük, és megszórjuk a paszternákot a felaprított zöld fűszerekkel. Tányérra szedünk belőle, rakunk mellé egy kacsacombot és az egészet befejezzük az áfonyaraguval.

Konfitált kacsacomb

Ha tetszett a konfitált kacsacomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások