Hirdetés

Márton-napi gombás-gesztenyés libamellragu kakukkfüves vajas nokedlivel

Hozzávalók

2

A raguhoz

250 g libamell bőr nélkül
50 g shiitake gomba
2 fej Portobello gomba
125 g csiperke gomba
só, bors
2 ek olívaolaj
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
5 szem borókabogyó
2 csipet őrölt szerecsendió
250 ml víz
100 g főtt gesztenye
150 ml habtejszín
1 tk keményítő + 2 ek víz
1 nagy marék spenót

A galuskához

100 g liszt
2 db tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
30 g puha vaj
1 tk kakukkfű
Hirdetés

Márton-napi gombás-gesztenyés libamellragu kakukkfüves vajas nokedlivel

Hétvégén lesz Márton-nap és ilyenkor a régi szokásokhoz híven, mindenképpen libát kell enni. :D Sokszor problémát okoz, kb. az összes szárnyasnál, a mellrész elkészítése, de most megmutatom, hogy egy zseniális gombás-gesztenyés mártással ez az aggodalom teljesen eltűnik. Ja, és lányok, most megmutathatjátok, hogy természetesen tudtok nokedlit szaggatni! :P
Hirdetés

Hozzávalók

2

A raguhoz

250 g libamell bőr nélkül
50 g shiitake gomba
2 fej Portobello gomba
125 g csiperke gomba
só, bors
2 ek olívaolaj
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
5 szem borókabogyó
2 csipet őrölt szerecsendió
250 ml víz
100 g főtt gesztenye
150 ml habtejszín
1 tk keményítő + 2 ek víz
1 nagy marék spenót

A galuskához

100 g liszt
2 db tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
30 g puha vaj
1 tk kakukkfű

A raguhoz a Portobello gombát 2 centis darabokra szeleteljük, a csiperkét elfelezzük, ha nagyobbak, negyedeljük, és a shiitake gombával együtt egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben magas lángon az olívaolajon előpirítjuk a felvágott libamell szeleteket, ezt is kiszedjük.

A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Rádobjuk a rozmaringot, borókabogyót, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és visszatesszük a húst. Felöntjük 125 ml vízzel és lassú tűzön rotyogtatva addig főzzük, amíg a folyadék fele el nem főtt. Ha ez megtörtént, felöntjük a maradék vízzel. Belerakjuk a megsült gombákat, az elfelezett gesztenyét és addig rotyogtatjuk tovább, amíg a felére nem csökken a folyadék mennyisége.

Ezután beleöntjük a tejszínt és a vízzel kikevert keményítőt. Még egy kicsit sózzuk, majd addig főzzük, amíg a mártás be nem sűrűsödik. Beledobjuk a spenótot és elzárjuk. Közben a galuska hozzávalóit alaposan összekeverjük és sós vízbe szaggatjuk,  kifőzzük, majd leszűrjük és ezzel tálaljuk a ragut.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások